vineri, 16 august 2013

Enigma Marii

  Nu poti intelege enigma pe care Marea o ascunde sub valurile azurii. Nu ii poti descoperi secretul in murmurul apelor limpezi, in cochiliile fermecatoare ale scoicilor si nici macar in culoarea aurie si uniforma a nisipului.
  Nu poti deslusi secretul Marii, dar poti macar incerca. Te poti avanta printre valurile usoare manat de un curaj nebun, avand pentru cateva clipe impresia ca tu poti controla Marea, ca nici o forta din lumea asta nu te poate opri..
   Valurile te vor izbi din toate partile. Te vor face sa inghiti apa pana cand Marea va fi parte din tine. Iti vor purta trupul in mii de directii, in voia curentului.. iar tu inca vei avea impresia ca poti controla Marea, ca ii cunosti toate secretele. Cat de nebun sa fii?
   Daca vei avea noroc probabil te vei trezi imbratisand nisipul fierbinte, cu parul plin de alge si cu nuante de azuriu in par. Te vei considera norocos ca traiesti, dar nu vei renunta. Vei cauta in continuare o explicatie a intregului mister, urme de logica in abstract..
   Probabil Marea nu trebuie inteleasa, ci trebuie privita exact ca ceea ce este: eternul intr-o lume schimbatoare si efemera.

    Anemona.

5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact cum ai spus si tu.. marea nu trebuie inteleasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu trebuie sa intelegem si sa descifram misterele marii ci doar sa le intuim si sa le potentam...
    Superb ai scris!:)

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..