vineri, 2 noiembrie 2012

La 80 de ani..


     La 80 de ani nu e usor
     Sa umbii pe calculator,
     Tehnologia a evoluat
     Si toate parca s-au schimbat.

     Am vrut sa fac o poezie dar nu prea mi-a iesit decat o strofa (dau vina pe inspiratie). Asa ca voi incerca sa abordez tema dintr-o alta perspectiva.. sa vedem ce iese.
 
     La 80 de ani ma vad ca fiind o batranica simpatica (modesta de mine!), trecuta prin viata si care nu a uitat sa zambeasca indiferent de greutatile prin care a trecut (ca toti oamenii am trecut prin asa ceva, si asta o pot spune sigura pe mine si fara sa ma contrazica nimeni).
     La 80 de ani nu cred ca voi uita ce este acela un hard disk extern sau cum arata un monitor LCD. Ar fi chiar ciudat sa uit asa ceva, atata timp cat am fost obisnuita cu acestea inca de cand eram o pustoaica de clasa a 2-a. Pot spune ca sunt o norocoasa pentru ca parintii mei sunt mari pasionati de calculatoare si informatica in general si au avut grija sa imi transmita si mie aceasta pasiune.
     La 80 de ani probabil voi folosi un aparat pentru clonare, voi merge la cinema cu masina mea zburatoare si roz, ma voi teleporta cu ajutorul unei bijuterii aparent magice, voi..
      Stai stai stai! Sa nu cumva sa spui ca nu exista masini zburatoare, ca nu s-a clonat pana acum nici o fiinta omeneasca sau ca teleportarea este imposibila. Nu cred asa ceva! Ele inca nu exista, dar am toata increderea ca o fiinta suficient de inteligenta va fi capabila sa le inventeze, daruind umanitatii un cadou atat de pretios.
     Poate acea fiinta vei fi tu, poate va fi vecinul morocanos care locuieste un etaj mai jos. Poate va fi colegul mult prea timid pe care l-ai ignorat ani intregi, bunul tau prieten.. sau poate voi fi chiar eu.. cine poate sti?!
   
     Inchid ochii si imi imaginez inelul cu pietricica turcoaz pe care il voi purta probabil pe aratatorul mainii stangi. Daca teleportarea va fi un secret, numai cativa oameni vor reusi sa vada in reflexele albastre-verzui ceva mai mult decat frumusetea unei bijuterii. Daca nu va fi un secret.. prefer sa cred ca acea sclipire care ne va ajuta sa calatorim cu viteza gandului va fi ascunsa pentru fiecare intr-o bijuterie unica cu o pietricica turcoaz.

     Articol inscris pentru SuperBlog 2012-proba 14

2 comentarii:

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..