duminică, 11 noiembrie 2012

Inventiile ingenioase, cheia pentru o lume mai buna!

 
     Sunt sigura ca multi dintre noi nu ne putem imagina cum am trai fara telefonul nostru mobil cu care ne putem suna toti prietenii, pe care il butonam de fiecare data cand ne plictisim, care ne ajuta sa le transmitem celor dragi cele mai dragute idei printr-un simplu mesaj.. dar totusi.. oare cum ar fi aratat viata noastra daca nimeni nu ar fi descoperit telefonul?
    Trag aer in piept si respir adanc. Mi-e frica sa ma gandesc la asta, dar este un exercitiu de imaginatie interesant, nu pare deloc doar o simpla provocare.
     M-am documentat putin (mai mult) si am aflat ca Alexander Graham Bell (un profesor care in timpul liber instruia specialistii care le predau oamenilor surzi si muti) si-a dorit initial sa inventeze un telegraf modificat care ar fi putut sa trimita mai multe mesaje sau semnale in acelasi timp. El a facut mai multe experimente si intr-o zi i-a venit geniala idee de a crea un dispozitiv care ar putea transmite un discurs prin energie electrica. Au urmat numeroase incercari si noi experimente, iar in 1875, in timp ce experimenta, Bell a auzit prin fir sunetul unui ceas de perete. Acest lucru l-a incurajat sa continue cercetarile alaturi de asistentul lui Thomas A. Watson.
      La data de 10 martie 1876 Bell a rostit primele cuvinte prin telefon, cuvinte care au fost urmatoarele: „Dle Watson, vino aici, vreau sa te vad". Asistentul lui a auzit foarte clar cuvintele spuse de mentorul sau, iar replica rostita de cel ce a reusit sa inventeze telefonul a devenit celebra.
     Din anul 1876 telefoanele au evoluat iar acum putem gasi tot felul de modele in magazinele de specialitate sau chiar si pe internet. Telefonul este o inventie care a reusit sa schimbe lumea, facand posibila comunicarea de la distante impresionante.

      O alta inventie care cred ca va reusi sa aduca mari beneficii pe termen lung (de data asta in domeniul auto) este folosirea tehnologiei hibride. Noua masina Toyota Auris Hybrid poate oferi zero emulsii si o deplasare extrem de silentioasa atunci cand motorul electric este utilizat ca singura sursa de propulsie. Aceasta masina poate fi considerata si una ecologica pentru ca nivelul de dioxid de carbon degajat este de doar 89 g/km (la un circuit mixt).
     Pentru ca beneficiaza de tehnologia hibride, Auris se plaseaza pe pozitia de lider de clasa in privinta consumului de combustibil, cu numai 3,8 litri/100 km.
    Sistemul integral hibrid este proiectat sa monitorizeze conditiile de drum pentru a decide modul de propulsie, fie acesta electric, pe benzina sau prin combinarea fluida a acestor doua surse. Pe langa modul normal de conducere, puteti alege intre alte trei moduri: EV, ECO sau Power, moduri care fac din condus o adevarata placere.
   
    Am incredere ca Toyota Prius este o masina care va reusi sa schimbe perceptia asupra lumii inconjuratoare datorita tehnologiei hibride care este prietenoasa cu mediul si face din condus o adevarata placere.

    Consider ca lumea in care traim nu ar putea evolua fara inventiile ingenioase ale unor oameni simpli care si-au dorit sa faca din ea un loc mai bun.

   Articol scris pentru SuperBlog-proba 18
   

4 comentarii:

  1. ce ne-am face noi fara telefoane ?:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu, dar eu una sunt cam dependenta :)) de aia am si ales sa scriu despre telefoane:D

      Ștergere
  2. Legat de Toyota Prius...nu este chiar asa ecologica:)..doar marketing..
    daca urmaresti orice revista de specialitate, vei vedea ca polueaza mai mult decat orice diesel de cilindree 1.4 - 1.6 litri...
    este cam acelasi lcuru cu un mosntru de 5.0 benzina daca acare are motor electric (hybrid)..si taxe 0...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiam lucrurile acestea.. dar ceea ce ne cere SuperBlog este sa scriem acel articol.. eu doar m-am documentat putin pe site-ul celor de la Toyota :)

      Ștergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..