sâmbătă, 15 decembrie 2012

Cine sunt eu?




     Imi privesc in oglinda chipul ciudat de alb, palid. Ochii mei par mai negri decat ieri (sau oare chiar sunt?..), buzele le am uscate, respiratia grea, miros a tigari mentolate si vanilie, parul il am acum aproape rosu.. am cearcane, eu mereu am cearcane, niciodata nu am reusit sa dorm cum trebuie, cand trebuie.. prea multe ganduri, prea putine vorbe.
     Nu cred ca imi voi putea da seama vreodata cine sunt. Pot sa spun ce fel sunt, ce vreau sa fiu (si jur pe tot ce am ca vreau sa fiu Anemona!), ce calitati si defecte am, cum reactionez in unele situatii.. dar sa imi dau seama cine sunt, nu.. ar trebui sa ma cunosc bine, mult prea bine.. si nu cred ca vreau asta. Daca m-as cunoaste as sti ce vreau, dar nu as sti unde sa caut si asta m-ar face nefericita.. ciudata situatie, nu am stiut ca obisnuiesc sa port masti si sa imbrac in iluzii chiar si atunci cand sunt singura.

    Nu am multe calitati (sau nu le vad eu, nu stiu ce sa spun). Mereu cand am privit in oglinda am vazut o imagine deformata a mea, o iluzie monstroasa.. asta vad si acum, si asta o sa vad toata viata. Asa am fost invatata sa gandesc (desi nu stiu sigur cine m-a invatat asta). Genul acesta de gandire porneste din nesiguranta, nesiguranta unui copil de 10 ani aproape obez care isi impunea propriile reguli si care isi refuza de multe ori gesturi pe care nu le credea normale, nesiguranta unei persoane care mereu s-a vazut defecta.
    O calitatea a mea este probabil creativitatea. Nu am dus niciodata lipsa de idei, nu am ramas niciodata fara subiecte sau povesti despre care sa scriu.. imi place sa cred ca intr-o zi voi publica o carte, ca voi ajunge sa scriu bine, perfect.. imi place sa visez.
    Sunt si ambitioasa, dar asta doar cand este vorba de scris. Am si umor (dar de multe ori cand beau, deci nu cred ca se pune). Sunt si prietenoasa si lupt pentru toate amicitiile mele, dar doar daca celalalt face primul pas. Deci.. calitatile mele sunt defapt semi-calitati, pentru ca se manifesta doar in anumite domenii.
      Defecte.. hmmm, o gramada! Sunt cea mai aiurita persoana de care ati auzit, sunt sigura de asta! Mereu ascund bani prin carti si uit, ma izbesc de multe ori de pereti sau lucruri care imi stau in cale, uit zilele saptamanii (si e destul de aiurea sa te duci la liceu intr-o zi de joi cu ghiozdanul acut pentru vineri si un zambet larg pentru ca inca crezi ca urmeaza weekendul si ai si uitat de afurisita aia de lucrare la franceza!), vineri chiar am cazut in fata unor colegi pentru ca am alunecat din neatentie.. era inevitabil!
     Modul de a gandi cred ca ar trebui inclus pe lista defectelor. La fel si timiditatea, faptul ca rosesc foarte usor, ca e ireal de simplu sa iti dai seama ce gandesc (sunt usor de citit, la naiba!), ca ma las influentata usor de anturaj, ca plang din orice si pentru oricine..     

    Dar pentru altii ce sunt?
    Pentru vanzatoarea de ieri (care m-a privit mirata in timp ce am analizat timp de 30 de minute un glob de sticla) sunt probabil o clienta ciudata, imposibil de multumit, o fata careia pur si simplu ii plac globurile de sticla. Pentru colegi sunt tipa aia care incearca sa fie de treaba cu toata lumea (dar rareori reuseste). Pentru grupul de prieteni sunt tipa aceea ciudata, linistita, dar care stie sa se distreze in unele momente.. pentru profesori sunt genul de eleva normala, care nu cauzeaza probleme si nu iese deseori in evidenta. Pentru Copil..pentru el nu stiu ce sunt, dar acum chiar nu conteaza. Pentru majoritatea sunt doar o fata care scrie.
     Dar ..pentru tine ce sunt?
     
     Articol inscris in Blog Power 50 dupa urmatoarea tema propusa de Losty:

   Vorbeste despre tine
      -Calitatile tale
      -Defectele tale
      -Chestiile particulare care te scot din tiparul normalului

  Alte articole inscrise: Mi-au murit laudatorii, Vorbesc despre IOHopuri.




In incheiere o poza cu mine..roscata :D nu se putea altfel nu?!

  Anemona.

29 de comentarii:

  1. Cine esti pentru mine? Prima oara esti o persoana cu o imaginatie frumoasa si un talent minunat ce scrii pe acest blog. Esti fraiera, pentru ca "suntfraiera.blogspot.ro" te defineste. In al doilea rand..pentru mine esti Sorina. O fata care ma enerveaza al naibii de usor pentru ca isi vede defectele si nu calitatile, pentru ca ii e frica sa creada in ea. In al treilea rand? Esti tu si esti prietena mea:*.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult >:D< chiar sper sa pastram legatura cat mai mult timp :o3 :x

      Ștergere
    2. Sigur o sa o facem, draga mea>:D<

      Ștergere
    3. Perfect >:D<.. sper ca esti mai bine oricum

      Ștergere
  2. Eu te consider o fiinţă specială şi aproape de sufletul meu.Cred că eşti foarte frumoasă şi fizic,dar şi în interior.Eşti o fiinţă specială!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc >:D< si tu esti speciala pentru mine, chiar daca ne stim doar virtual.. iti ador blogul/cutiuta oricum :D :*

      Ștergere
  3. Am citit articolul apoi am analizat pozele si tot ce mi-am zis a fost. " E minunata , Doamne e asa minunata ! "
    Nu stiu daca ai mai pus poze cu tine dar de cand te citesc eu n-am mai vazut . Esti draguta , ai ochii asa luminosi si o figura calda , iti sta mult mai bine zambind .
    Oricum , revenind . Ce cred eu despre tine ?
    Hm..sunt indragostita de felul in care scrii , de persoana ta . Nu stiu de ce , dar te-am admirat de cand te-am citit prima oara si mi se pare ca primul articol pe care l-am citit( nu stiu sigur) a fost acela in care ai vorbit despre scrisul pe blog . Ca ai cautat blog-ul lui Curvete si ca ai gasit link-ul ala unde oamenii " au demascat-o " si apoi tu ai zis " Nu conteaza cine scrie , conteaza ce scrie ! " Cred ca asta a fost primul articol .
    Esti o fata sensibila si cred ca ne asemanam din multe puncte de vedere , si eu vreau sa intru in camera desi usa e inchisa si o iau in nas , si eu plang din orice etc. Dar oricum ar fi , ai tu ceva , o cheita fermecata . :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc..sa vezi ce poze am acut azi, doar intr-o bluza subtire si colanti prin zapada :))) nu sunt sanatoasa!
      Multumesc mult pentru comentariu si complimente acum chiar zambesc :o3 si tu esti o persoana minunata, mereu reusesti sa ma faci sa zambesc mereu.. am mai pus o poza anul trecut parca, nu mai stiu sigur :D

      Ștergere
  4. Pentru mine esti copilul naiv si visator cu imaginatie bogata. Si nu o spun cu rautate, din contra, e bine sa mai fii asa. Desigur, ai si tu defectele tale, cum ar fi ca te agati de colegul ala si incerci sa fii altcineva in loc sa te multumesti cu cine esti. Dar daca tu nu ai fi tu, cine ar fi in locul tau? Iubeste-te intai tu insati si apoi te vor iubi si altii. Iti spun asta tocmai pentru ca asa mi se spune si mie. Si nu mai trai doar cu mintea, mai traieste si cu inima. Daca gandesti prea mult, faci prea putin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da.. ultima fraza chiar m-a atins si mi se potriveste :-s..
      Nu stiu daca ma agat de el sau vad in el ceva ce altii nu vad.. dar pana cand o sa ma dezamageasca, eu o sa sper.. uneori mai vorbesc cu el :-?

      Ștergere
    2. Pai... in fond depinde doar de tine.

      Ștergere
  5. poate ar trebui sa-ti propui sa fii amuzanta nu doar cand bei. sau sa nu mai bei si sa fii mai amuzanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu beau niciodata singura, doar cu colegii.. si atunci uitam de tot. E mai usor sa zambesti decat sa plangi pentru ca ai prea multe ganduri negative.

      Ștergere
  6. Cred ca cel mai greu e sa ne recunoastem calitatile . "Am si umor (dar de multe ori cand beau, deci nu cred ca se pune). " De ce sa nu se puna? Cineva spunea odata ca cel mai bine cunosti un om in vacanta, asta denota ca micile exceptii construiesc regulile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;)) Nu stiu de ce sa nu se puna..dar mereu am avut impresia ca oamenii amuzanti sunt mereu amuzanti, nu doar atunci cand se simt bine!

      Ștergere
  7. Noa sara bună.
    Pentru că ai întrebat, răspund: pentru mine eşti tipa ia întâlnită dintr-o întâmplare neîntâmpkătoare la MWB. În rest, ce să-ţi spun. Dacă mai ai nevoie de lăudători, mie-mi place cum scrii. Ai talent şi te joci fain cu vorbele.
    Să ai o noapte liniştită.

    RăspundețiȘtergere
  8. ioi, ca tare fain ai scris!:)
    cine esti tu? o persoana frumoasa(nu spun asta doar pentru ca am vazut o poza cu tine, ci pentru ca prin tot ceea ce am citit pana acum pe blog, am descoperit un om frumos cu suflet mare.), foarte talentata, careia ii multumesc pentru ca in multe situatii m-a ajutat, fara sa-si dea seama.
    sa fii mereu tu, si sa nu uiti sa zambesti, iti sade bine ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult >:D< nu am stiut ca pot sa ajut persoane cu blogul, chiar e minunat!

      Ștergere
  9. off topic: ai fost nominalizata la Blog of the year 2012. Felicitari! :)
    http://sunnydayd.wordpress.com/2012/12/16/blog-of-the-year-2012-surpriza/

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga mea, din proprie experienta iti spun ca faza cu monstruozitatile o sa treaca. :) Totul e sa realizezi ca esti un om normal, unde normalitatea e o marja, nu o linie. Si sa interiorizezi ca esti unica in felul tau si ca esti ceea ce esti azi si datorita/din cauza familiei. La un moment dat poate ajungi sa intelegi de ce familia sa purtat intr-un anume fel si nu in altul, dar crede-ma ca nu te va incalzi cu nimic. :) Nu are rost sa-ti irosesti energia cu sentimente negative. (No, io spun asta dupa vreo 20 de ani in care mi-am tot pus intrebari...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :( ar fi ciudat sa ajung la aceasta concluzie dupa atat de mult timp.. multumesc pentru comentariu >:D<

      Ștergere
  11. :> Esti frumusica :> zi faina ca tine sa ai! :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitări pentru câștigarea ediției 50 Blog Power! Te așteptăm cu tema pentru următoarea săptămână
    http://www.mostwantedblog.org/2012/12/16/blog-power-51/

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu cred ca nimeni nu stie cu adevarat cine este... totul e relativ iar oamenii se pot schimba intr-o bataie de inima! :)

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..