marți, 13 noiembrie 2012

Evolutia si involutia printului

      In ultimii ani publicatiile online au inceput sa fie tot mai promovate, citite si cautate. Este "la moda" si foarte comod sa te pui la curent cu cele mai noi stiri dand doar cateva click-uri, sa savurezi presa online alaturi de cana urasa de cafea pe care o bei in fiecare dimineata.. Acest fapt ne face sa ne intrebam unde se va ajunge datorita acestei situatii in urmatorii ani.
     In tara asta nu se prea printeaza. Putini citesc, mult mai putini scriu, documentele pe care le avem de facut  la munca sunt scrise de cele mai multe ori in Word si puse pe o discheta, scrisori nu mai trimitem pentru ca  par mult prea clasice si ajung la destinatie cam tarziu (spre deosebire de e-mailuri).. ma intreb unde o sa ajungem in ritmul asta.
   
     Eu personal cred ca nimic nu se compara cu sentimentul de a citi o carte adevarata, de a sublinia cu un creion pasajele care ti-au placut pentru a reciti mai tarziu.. imi place atat de mult sa citesc carti, dar niciodata nu am reusit sa citesc o carte in format online. Atunci cand citesc imi place sa ma framant, sa dau paginile una dupa alta numai ca dupa sa pot reveni unde ramasesem.. iar o carte in format online nu imi va permite niciodata acest lux!
     Imi amintesc de prima mea imprimanta. Tin minte ca eram in clasa a III-a, iar tata mi-a facut-o cadou pentru ca a considerat ca as avea nevoie de una pentru la scoala. Mult timp am fost foarte entuziasmata, printam tot ceea ce credeam eu ca este interesant si foloseam foarte multe coli albe.. acest fapt a durat pana cand am reusit sa termin tusul (si asta in doar doua zile). Imi amintesc ca atunci tata nu s-a suparat, mi-a explicat destul de calm ca ar trebui sa folosesc imprimanta doar pentru la scoala si ca nu este nevoie sa printez orice imagine pe care o gaseam pe Google. Mi-ar placea sa cred ca toti am fost cel putin la fel de entuziasmati cand am folosit prima imprimanta, dar in timp aceasta senzatie s-a mai diminuat.
      Cred ca oricine are nevoie de o imprimanta, chiar daca este una mai performanta sau mai putin performanta. Pentru ca sa fiti siguri de garantie si de starea in care se afla imprimanta (pentru ca nu vreti sa se strice imediat) cumparati-o dintr-un magazin de specialitate care se afla in orasul dumneavoastra sau - de ce nu - de pe un magazin online cunoscut ( cum este de exemplu magazinul Azerty ). Nu va grabiti sa cumparati prima imprimanta care va place! Aveti grija sa studiati cat mai multe oferte si sa alegeti dupa ceea ce vi se potriveste. Daca sunteti norocosi puteti gasi imprimante destul de bune care sunt la oferte multifunctionale si puteti economisi astfel si niste bani, dar in acelasi timp puteti sa fiti sigur ca ati facut o alegere buna. Va recomand imprimantele Canon (cum este si a mea), mai ales ca exista si promotii Canon in unele magazine.
 
     Chiar daca "moda eco" sau dorinta de a proteja Planeta si de a salva cat mai multi copaci ne impune sa mai renuntam din folosirea hartiei atunci cand nu este absolut necesar, consider ca o imprimanta este un accesoriu util care ne poate fi de foarte mare folos. Fie ca nu ne place sa pastram documentele doar in formate online, scoatem la imprimanta un referat pentru la scoala sau o reteta gasita pe un blog, printurile nu si-au pierdut din utilitate. Este deci necesar sa le folosim, iar pentru a impaca si partea ecologica a acestui fapt va recomand din toata inima sa strangeti toate foile care nu va mai trebuie, ziarele vechi sau revistele pe care deja le-ati citit si sa le duceti la un centru de reciclat. A iubi planeta nu inseamna a renunta la printuri, ci a recicla, a respecta si a avea grija de Mediul Inconjurator!

   Articol scris pentru SuperBlog 2012-proba 19
   
   

8 comentarii:

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..