marți, 27 noiembrie 2012

Despre produsele romanesti


    Avem nevoie de alimente sanatoase si pline de savoare la fel cum producatorii romani au nevoie de clienti pentru care sa livreze cele mai bune produse.
    Probabil va intrebati "de ce ar fi bine sa consumam produse romanesti?".. intrebarea poate parea una destul de dificila, dar raspunsul este unul simplu si nu lasa loc de interpretari: daca vrem sa fim sanatosi si sa sprijinim economia si agricultura romaneasca, ar trebui sa consumam romaneste cat mai mult posibil.
    Nu de putine ori mi s-a intamplat sa cumpar legume si fructe care aratau minunat, dar acasa am descoperit ca ele nu au nici un gust pentru ca fusesera folosite ingrasaminte chimice sau conservanti pentru ca sa se pastreze cat mai mult timp. Nu stiu ce vreti voi, dar eu in nici un caz nu imi doresc sa mananc un fel de bucati de plastic, fara nici un gust! Nu as da niciodata un produs romanesc pe unul adus din strainatate, care arata foarte bine dar nu are nici un fel de savoare!
    Imi doresc ca legumele/fructele pe care le mananc sa fie cat mai sanatoase. Nu vreau sa imi umplu corpul de conservanti sau substante chimice. Suntem "bombardati" de peste tot de grasimi, produse tip fast food si ingrendiente nesanatoase.. vreau macar ca legumele si fructele pe care le consum sa fie 100% sanatoase si sa fiu absolut sigura ca ele ma ajuta sa imi purific organismul si sunt pline de vitamine si substante de care corpul meu nu se poate lipsi.
    Incurajez initiativa Real pentru ca am incredere ca producatorii romani pot face fata cerintelor celor mai exigenti clienti, am incredere in produsele romanesti si imi doresc sa duc un stil de viata sanatos. Consider ca fiecare dintre noi suntem responsabili pentru economia romaneasca, iar atata timp cat noi preferam produsele  romanesti pline de savoare si foarte sanatoase nu avem decat de castigat.
    Putem sa facem asadar ceva bun pentru tara noastra, pentru producatorii romani dar si pentru noi insine, a alege produsele romanesti este cea mai buna varianta pe care o avem!

Articol scris pentru SuperBlog2012-proba26

6 comentarii:

  1. E absolutamente clar că produsele autohtone sunt de 10 ori mai bune decât cele din Turcia,Italia sau alte ţări mediteraneene.Răspunsul este simplu:fructele şi legumele,dar şi celalte produse din ţările străine sunt pline de hormoni,da,de hormoni de creştere şi o grămadă de îngrăşăminte ce au DOAR efecte negative asupra corpului nostru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii de obicei cumpără " turcisme " fiindcă sunt mult mai ieftine spre deosebire de produsele românești . Dar nimic nu se compară cu o roșie pur-românească .
    Chiar și cei care vor să cumpere produse românești nu prea pot , fiindcă în supermarketuri majoritatea alimentelor și nu numai sunt aduse din alte țări .
    Cu puțin ajutor din partea statului , comercianții români vor avea vânzări mai mari .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este.. choiar sunt curioasa care e treaba cu standul din Real :D

      Ștergere
  3. Nici macar produsele romanesti nu sunt 100% sanatoase, pentru ca tot sunt folosite ingrasaminte si alte substante chimice, insa cu siguranta sunt mai ok decat cele din afara. Sigur n-au atat de multi conservanti si macar au gust! Sincer, sunt de parere ca producatorii romani nu ar face fata daca ar fi ca intreaga populatie sa vrea sa consume produse romanesti, insa nu din vina lor, ci datorita faptului ca statul nu ii sprijina, cum se intampla in alte state. Sper sa evoluam si noi candva si sa fim capabili sa ne sustinem pe noi insine (vorbesc "in numele tarii", ca sa zic asa).
    Am fost odata la McDonald's si mi-am luat ceva, nu mai stiu exact ce, dar stiu ca continea rosie. Cand am vazut cum arata rosia aia (pur si simplu se topea/dezintegra) mi-am zis ca nu e ok... Sa nu mai spun ca nu avea nici un gust! Pacat... :( Nu doar de Mc', ci de toate produsele fara gust...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfff..aiurea experienta x_x.. eu as vrea sa ma abtin de la Mc sau produse destul de nesanatoase, dar nu reusesc intodeauna :(

      Ștergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..