miercuri, 7 martie 2018

Descoperind Marele Canion

   Călătoriile ne ajută să ne redescoperim, să ne facem noi prieteni, să invațăm despre noi culturi si obiceiuri. Ele ne hrănesc sufletul cu amintiri frumoase, ne binedispun, ne fac să scăpăm de monotonie și să încercăm lucruri noi.


  În cea dea doua proba Spring SuperBlog 2018, sponsorul Momondo ne provoacă să rememorăm una dinte cele mai frumoase amintiri pe care le avem din călătoriile pe care le păstăm cu drag în sufletul nostru. Provocarea este și pentru voi!

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai dintr-o calatorie?
                                    
  Scrie într-un comentariu la acest articol cea mai frumoasă amintire pe care o ai dintr-o călătorie. Povestea ta poate inspira, captiva si deopotrivă încânta si pe alții. Nu te sfii! Poti câștiga un city-break in valoare de 500 de euro sau 5 vouchere de călătorie in valoare de 50 de euro. Pentru mai multe detalii vă invit să intrați aici. Câștigătorii vor fi anuntați printr-un update la această pagina, dar ii voi posta si eu printr-un update la acest articol. Mult succes, sunt nerabdătoare sa vă citesc comentariile!

  Sunteți curioși care este cea mai frumoasă amintire pe care o am eu dintr-o călătorie?


  Nu am apucat să vă povestesc, dar vara trecută am avut parte de cea mai frumoasa experiență. Pentru cei care nu știu, am fost pleată al doilea an in Statele Unite ale Americii prin intermediul programului Work and Travel. Au fost niște luni pline de emoție, noi prietenii, multă muncă dar și mai multe satisfacții. Dacă aveți vreodata ocazia să trăiți această experiență, vi-o recomand cu tot dragul, vă va ajuta să vă maturizați si vă va schimba total unele puncte de vedere.
  După ce toată "nebunia" numită Work and Travel s-a incheiat, am plecat într-o excursie în minunatul Las Vegas. Inițial călătoria era planificată in Florida, dar uraganul a reușit să ne dea planurile peste cap.
  Nu am crezut niciodată că Las Vegas-ul mi se va părea un oraș atat de fermecător. M-a șocat in primul rând multitudinea de Casino-uri: la parterul fiecărui hotel, la fiecare colț de stradă, chiar si in aeroport!
   In acest oras kitsch-ul este ridicat la rang de artă, strazile sunt mereu pline (dar mai ales noaptea!) de oameni binedispuși aflați în căutarea distracției, hotelurile sunt transformate in adevarate atracții turistice (am fost intr-un hotel numit "The Venetian Las Vegas" în care chiar aveau pasaje subterane umplute cu apă, puteai să te plimbi cu barca, iar pe tavan era proiectată o hologramă ce infățișa cerul senin și câțiva nori pufoși.. atât de reușită că am realizat că este noapte abia când am ieșit din hotel).
  Amintirea mea preferată din această excursie este.. vizita la Marele Canion! Este minunat să vezi locuri pe care le știi doar din filme sau cărți. Mi s-a părut ca descopăr o veritabilă minune a lumii, nu se asemăna cu nimic din ce imi imaginasem până atunci. Este pur și simplu imens, te face să te simți atât de mic..
  Formațiunile de culori roșiatice sunt străpunse de verdele crud al vegetației sau de albastrul senin al cerului. În aer răsuna șoaptele uluite ale turiștilor, aflați acolo într-un număr atât de mare. Este o continuă agitație, oamenii fac poze și mișună pretutindeni, nedorind să piardă nimic. Am văzut o gramadă de veverițe pe care turiștii le hrăneau sau încercau să le mângâie.
   Vă las mai jos cele mai reușite poze pe care le-am făcut in acea zi iar pentru orice întrebări vă stau la dispoziție. Singurul meu regret este că nu am reușit să văd răsăritul din Marele Canion.. am înțeles că este unul dintre cele mai frumoase din lume!
2 comentarii:

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..