duminică, 4 martie 2018

Aventura pe trei continente


   Mă trezesc somnoroasă și pentru o secundă nu înțeleg unde mă aflu. Deschid mai bine ochii iar prin intermediul lor se conturează diferite forme si umbre.. pesemne sunt incă buimacă! Stau intinsă în patul imens și atat de comfortabil din camera mea.. cred că toti avem unele zile in care dorim doar să lenevim, să nu facem nimic..
  După ce am stat cateva minute bune in pat, neștiind că această zi va fi una din cele mai speciale de care am avut parte, mă ridic in sfarsit cu gândul la o cafea proaspată si aromată, menită să ma trezească din aceasta stare neproductivă. Abia ce apuc să pun un ibric cu apă pe foc, că si aud sunetul strident al soneriei, care aproape că ma face să alerg spre ușă.. nu așteptam pe nimeni!
  În pragul ușii ma intâmpină voios un baiat tânăr și imbrăcat într-o uniformă albastră.
  - Bună ziua, avem un pachet pentru dumneavoastră a cărui livrare nu a putut fi amânată!
  - Dar nu am comandat nimic..
  Curierul zambește respectuos, îmi urează o zi bună și se face nevăzut. În maini țin strâns un pachet de dimensiuni mici, învelit intr-o folie albastră ca cerul pe care îl desfac nerabdatoare, sfâșiind ambalajul cu mâinile.
                                                                         Sursa foto

   Înăuntrul pachetului descopăr surprinsă un ceas mic care imi amintește de cel folosit de profesorul de sport din liceu și o .. "listă cu instrucțiuni"! Este o scrisoare de la prietenul meu Cristian, care și-a deschis de multă vreme o agenție de turism. Pesemne că nu m-a uitat!
  Incep să citesc scrisoarea, nerabdatoare..

  "Călatoriile sunt cea mai buna metodă sa ne descoperim pe noi însine. Ai fost vreodata într-un loc - poate pentru prima dată- în care să te simți cu adevărat tu, să simți că îi aparții pur și simplu, de parcă ai mai fost acolo, dar oare când..?!
    Este greșit să ne refuzăm atât de mult timp o bucurie a sufletului - aceea de a călători, de a vedea locuri noi, de a cunoaște culturi și oameni noi. Cât timp a trecut de când nu ai mai incercat ceva nou, inedit? De ce ți-ai reprimat această dorință și ai îngropat-o într-o mare de griji cotidiene?..
   Imediat ce termini de citit această scrisoare, te rog să pornești cronometrul. Ai la dispoziție exact 5 ore pentru a te decide ce obiective dorești să vizitezi si pentru a-ți face bagajul.. nici mai mult, nici mai puțin! Destinațiile au fost alese în concordanță cu dorințele tale: Iordania, fascinanta Umbria și Țara Soarelui Răsare, Japonia.
   În 5 ore aventura vieții tale incepe, o aventură circuite Christian Tour"
  
   Apas nerabdătoare cronometrul și încep să răscolesc toată casa. Nu imi vine să cred! Alerg besmetică prin toată casa incropind un bagaj care sper să îmi fie suficient: haine groase, haine subtiri, cosmetice, obiecte de igiena, slapi, ghete, pantofi.. trebuie să îți iei puțin din toate când urmează să cutreieri întreaga lume!
  Umbria, Italia 
  Recunosc sfioasă ca Italia m-a fascinat intodeauna. Regina gastronomiei Europene, capitala mondiala a pastelor, fauritorul pestou-lui și al tiramisu-lui, le-aș incerca pe toate! Îmi și imaginez cum mă voi plimba fericită pe strazile formate dintr-un mozaic de pietricele, cum voi descoperi in clădirile din jur adevarate opere de artă, cu voi fi în permanență inconjurată de acordurile melodice ale acestei limbi latine..Farmecul Umbriei este binecunoscut, această regiune reprezentând pentru mine înșăși inima Italiei. De ce spun asta?.. Imi doresc cu adroare să reușesc să vizitez Gubbio, una dintre cele mai vechi atestate regiuni din Italia, în care stilul tradițional si valorile din trecut sunt păstrate cu sfințenie. Imi doresc să am parte de o experiență autentica italiană si cred ca doar aici este locul potrivit.


    Japonia

 

   Fascinantă prin cultura ei, Japonia este prima destinație din Asia pe care as dori să o vizitez. Mă intriga nivel tehnologic ridicat al acestei țări care nu a reușit (din fericire) să îi facă pe oameni să își uite credințele si valorile.
  Când rostesc in minte numele acestei țări, in minte îmi vin cireșii infloriți, gheișele si costumatiile lor superbe, moda avangardistă, progresele tehnologice, structurile care nu se prabușesc niciodată in urma unui cutremur, insulele, mâncărurile ciuate si foarte condimentate, ramn-ul, anime-urile, ochii migdalați și zâmbetele fermecatoare.. această lunga listă m-a facut dintodeauna să imi doresc sa ma plimb pe străzile din Tokyo.

   Iordania


   Ultimul loc în care voi ajunge este Iordania. Aici imi doresc sa descopăr farmecul Orientului Mijlociu, imi doresc să degust hummus-ul perfect, să văd răsăritul din Wadi Rum, Valea Lunii și să deslușesc tainele unei noi culturi, atât de indepartate nouă. Sunt convinsă că Iordania experience va fi o parte importantă din aventura vieții mele!

   Articolul participă la Spring SuperBlog 2018, proba 1.
   Sursă foto: Sursa foto.

Un comentariu:

 1. Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , îl puteți contacta pe Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
  Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
  * vrăji de dragoste
  * vrăji de căsătorie
  * magia banilor
  * vrajă frumoasă
  * vraja norocului
  * Vrăji de atracție sexuală
  * SIDA vindecă magia
  * Casino Cave
  * S-au eliminat pesterile blestemate
  * Vraja de protecție
  * magie la loterie
  * Vrăji norocoase
  * Vraja de fertilitate
  * Inel de telekineză 💍
  E-mail: makharituals@gmail.com
  Whatsapp +1(815)564-3618

  RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..