duminică, 12 octombrie 2014

O poveste cu si despre Cupidon



 
   Proba 3 pentru SuperBlog 2014 este propusa de COLOP Romania si ma inspira sa scriu o poveste.. sper sa va placa :).

   Inca din cele mai vechi timpuri, Cupidon isi purta rebel tolba cu sageti atarnata pe umarul stang si strabatea intreaga lume scriind povesti de dragoste nemuritoare. Sageta oamenii la intamplare, fascinat de rapiditatea cu care oamenii se indragosteau si isi uitau principiile, fiind capabili de orice in numele iubirii. Pana si el ajunsese sa considere ca dragostea este cel mai nobil sentiment, singura cale spre fericire.
   Cupidon primea foarte rar ordine de la Zeus si se considera cu adevarat liber. Vizita orice colt al lumii si nu conta daca se afla intr-un oras aglomerat sau intr-un sat pustiu, mereu gasea oameni care - in adancul fiintei lor - isi doreau din tot sufletul sa se indragosteasca. Atunci arunca una din sagetile electrizante asupra lor si magia se producea: oamenii se indragosteau iar iubirea era mai presus de ratiune. Uneori se intrista pentru ca oamenii isi frangeau reciproc inimile, dar inca considera ca iubirea adevarata (fie ea chiar si efemera) merita orice sacrificiu.
    Cupidon a fost surprins cand Zeus i-a poruncit sa arunce sagetile dragostei asupra a doua zeitati foarte diferiti: Afrodita (cea mai frumoasa zeita, o faptura celesta inzestrata cu o gingasie care ii uluia pana si pe zei) si hidosul Hefaistos (cel mai priceput fierar din Olimp). Chiar daca nu intelese de ce Zeus ii cere acest lucru a fost nevoit sa o urmareasca pe Afrodita si sa o sageteze fix in inima, dar zeita - dibace, sireata, care nu isi dorea sa se indragosteasca de un zeu atat de diferit si hidos ca Hefaistos - si-a smuls sageata din inima si a rupt vraja lui Cupidon.
    Uluit, zeul dragostei a alergat la Hefaistos (care era indragostit nebuneste de Afrodita). Fierarul i-a confectionat o "arma" a dragostei care o putea "rapune" chiar si pe zeita frumusetii: o stampila aurie, micuta, incarcata cu magia si puritatea dragostei. Cupidon a luat stampila si a plecat indata in gradinile Olimpului si cand a gasit-o pe Afrodita s-a apropiat de ea si i-a imprimat cu micuta stampila cuvantul "IUBIRE" pe mana. Zeita a simtit cum caldura si magia iubirii o inunda si de indata a vazut in Hefaistos tot ceea ce cautase o viata intreaga: un barbat cu un suflet bun, capabil sa o iubeasca si sa o respecte o eternitate.
    Lui Cupidon i-a placut atat de mult stampila ca a pastrat-o, renuntand la greoaia tolba de sageti. Hefaistos i-a fost atat de recunoscator lui Cupidon ca i-a faurit mai multe stampile menite sa il ajute sa imprastie prin lume magia dragostei: "IUBIRE", "DARUIRE", "DRAGOSTE", "INTELEGERE" si "INCREDERE". Acum Cupidon era capabil si sa imbunatateasca povestile de dragoste ale oamenilor, sa faca ca iubirea sa fie cu adevarat nemuritoare. Hefaistos a gasit faurirea stampilelor mult mai interesanta decat cea a armelor si a infiintat propria firma numita COLOP, zeii laundandu-i inventia si dorind fiecare cateva stampile personalizate capabile sa faca lucruri magice.
   
     Si toti au trait fericiti si pentru todeauna..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..