marți, 2 octombrie 2012

Profesorul de matematica


   
    Mi-l amintesc si acum pe domnul Popa. Este imposibil sa nu-i fi pronuntat niciodata numele daca ai facut clasele gimnaziale in scoala in care am invatat eu. Era cel mai bun profesor de matematica pe care l-am intalnit vreodata, iar toti din clasa mea ne consideram norocosi ca el ne preda matematica.
    Punea note pe drept, niciodata mai mult sau mai putin decat meritai. Zambea des si facea foarte multe glume, dar stia cand sa se opreasca si sa devina serios. Avea un stil care ne facea pe toti sa ne indragostim de acea materie care multi ani ne daduse serioase batai de cap.
    Cand ma gandesc la domnul Popa imi vine in minte imaginea lui mergand pe o bicicleta clasica de culoare verde inchis. Era singurul profesor care venea la scoala cu bicicleta si ne incuraja si pe noi sa facem asta. La sugestia lui directorul chiar a construit un spatiu special unde ne puteam pune bicicletele cat timp eram la ore.
    Ma intreb cum ar fi daca domnul Popa ar fi venit la scoala intr-o masina. Oare cum ar fi aratat acel vehicul? Ar mai fi putut el parea atat de clasic si interesant?
    Cred ca designul masinii Toyota Avensis, sofisticat si practic in acelasi timp i-ar fi accentuat trasaturile clasice si deosebite. Probabil masina ar avea culoarea verde inchis (la fel ca bicicleta lui) si interiorul ar fi gri, o culoare care lui ii placea foarte mult. Masina ar fi sigura si usor de condus, dar de fiecare data cand domnul Popa s-ar urca la volan s-ar simti ca intr-o continua provocare. Desi nu ii plac detaliile tehnice, probabil ar tine minte ca masina are 7 motoare puternice si o cabina silentioasa. S-ar simti in siguranta atunci cand conduce si pentru el asta ar fi cel mai important.
   
    Uneori mi-e dor de domnul Popa. Si atunci ne intalnim mai multi fosti colegi si mergem sa il vizitam in scoala care ne-a fost atat de draga. Sunt curioasa pentru cat timp il vom mai vedea mergand pe acea bicicleta verde inchis.

     Articol inscris pentru Super Blog 2012 - proba 1

12 comentarii:

  1. No bravo,fata mea...Pe mine una m ai transpus in timpuri..de la bicicleta domnului Popa, la cabina silentioasa a Toyotei..Bafta...tin pumnii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum sa aiba o masina 7 motoare? :))
    Oricum, interesant textul, ai reusit sa descrii totul destul de bine, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa scria acolo :))
      Multumesc Tibi :D

      Ștergere
    2. Probabil cel/cea care v-a dat tema habar nu avea ce inseamna "autoturism" :))

      Ștergere
    3. "Optiunea celor 7 motoare puternice, dar eficiente si cabina silentioasa, confortabila, transforma Avensis in pura placere de a conduce" :-??.. eu nu ma pricep la masini :D

      Ștergere
  3. Foarte tare cum ai aplicat ideea!!! Serios, esti geniala. Cat despre domnul Popa, fie ca exista, fie ca nu, vreau sa spun ca am avut si eu in generala un profesor de matematica ce venea la scoala cu bicicleta si era tot verde. Hihi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista domnul Popa, doar ideea :D proful meu de mate e total diferit, si in generala aveam o profa.. dar pur si simplu aia era imaginea pe care o aveam cand inchideam ochii :D

      Ștergere
    2. Eu chiar am avut un astfel de profesor :D Repet - geniala ideea!<3

      Ștergere
    3. Multumesc mult :o3 cred ca mi-ar fi placut si mie un astfel de profesor

      Ștergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..