marți, 26 martie 2013

Clipe cu parfum de vacanta


     Bine ai venit in Charter Corfu, sau cum obisnuim noi sa ii spunem.. bine ai venit pe Insula Povestilor! De ce ii spunem asa? Pai.. priviti in jur. Expirati aerul acesta curat cu parfum de poveste si strangeti in pumni nisipul atat de fin. Observati cum apa ireal de albastra mangaie tarmul de parca ar dori sa intipareasca pe suprafata lui randuri de poveste.
     Va rugam sa nu va avantati acum printre valurile atat de albastre! Stiu ca pare imposibil, instinctul este atat de puternic.. dar va rog sa ascultati tot ce am de spus. Dupa puteti face tot ce va doriti. In acest loc minunat timpul parca curge altfel, si el are atat de multa rabdare cu oamenii..
     Imaginati-va ca ati ajuns in alta lume, ca ati ajuns chiar in Gradina Edenului. Sper ca ati citit "Legendele Olimpului".. da, locul asta este transpunerea Edenului. Pe aceasta insula sunt peste 30 de specii de orhidee. Lasati parfumul lor fermecator sa va inunde intreaga fiinta.
     Ati ales sa petreceti o vacanta in Corfu prin intermediul agentiei Paralela 45, asa ca bucurati-va de fiecare clipa. Traiti realitatea ca si cum ar fi un vis, cel mai frumos vis.. in acest decor de poveste puteti fi asa cum ati visat, puteti fi oricine doriti. Fie ca ati venit aici singuri sau insotit de o persoana (sau mai multe persoane) draga/dragi, ganditi-va ca asta este doar visul vostru. Meritati asta! Nu conteaza cine ati fost pana ati ajuns aici, conteaza doar ca aici puteti fi cine vreti sa fiti. Nu exista limite, astea sunt doar niste bariere care sunt doar in capul vostru si pe care vi le creeati singuri. Gandeste-te ca pe insula asta cel care face regulile esti tu. Libertatea ta se termina atunci cand incepe libertatea celuilalt.
     Sunt convinsa ca poate vorbesc prea mult si esti nerabdator sa inspectezi singur fiecare coltisor al insulei. Te inteleg. Cand am venit pentru prima data aici, am simtit ca l-am cumnoscut pe Dumnezeu. L-am cunoscut pe El prin creatie, mi-am zis atunci ca daca a reusit sa faureasca un astfel de loc nimic nu este imposibil. Aici realul parca se impleteste cu irealul, fantasticul cu obisnuitul, sacrul cu profanul.
    Tu cand te uiti in jur, ce vezi? E atat de evidenta magia acestui loc.. imprumuta putina sclipire si coloreaza-ti propriul suflet! O excursie in Corfu este sinonima cu desfatarea propriei fiinte, cu regasirea ta ca persoana intr-o lume in care deseori te-ai simtit singur, si cel mai trist - ai simtit ca te pierzi pe tine. Aici nu o sa se intample niciodata asa ceva, aici iti promit ca te vei regasi!
    Ti-as spune si ca principalul oras de pe insula este Corfu (cunoscut si sub numele de Kastropolis), ca este unul din cele mai frumoase orase moderne din Grecia, ca pe insula poti gasi reastaurante care servesc mancaruri delicioase, adevarate betii de condimente si arome.. hm. Poate trebuia sa spun asta de la inceput, poate nu sunt un ghid atat de bun. Eu prefer sa vorbesc despre cele doua castele-fortarete de pe insula, despre peisajele minunate si apa de un albastru ireal. Nu sunt un ghid grozav, nu e asa? Hmm..
     Poate trebuia sa dau mai multe detalii importante. Poate nu am spus esentialul, dar ti-am spus cu siguranta ceea ce m-a impresionat pe mine in acest veritabil colt de rai. Sper ca te-am facut curios sa descoperi aceasta insula.. haide, vad si eu ca tremuri de nerabdare! Pleaca si exploreaza fiecare coltisor, joaca-te si redescopera copilul din tine, cunoaste-l pe Dumnezeu prin creatie si redescopera-ti intreaga fiinta!

       Articol scris pentru Super Blog Spring 2013-proba 11
      Surse de informare: http://paralela45.ro/sejur/corfu-grecia  http://www.paralela45.ro/charter/charter-corfu-plecare-din-bucuresti

2 comentarii:

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..