miercuri, 28 decembrie 2011

Ma iubesti..?

  "Ma iubesti?" il intreba soptind printesa,ciufulindu-i parul balai. "Ma iubesti?"
  "Mai mult ca niciodata" ii raspunse el zambind.
  "Dar acum..?" il intreba inca odata, putin mai suspicioasa. "Spune-mi,acum ma mai iubesti?"
  "Orice ai face,orice mi-ai zice..inima mea iti apartine."
  Fata deveni tot mai derutata. Trecu pe langa el rapid si ii opri incercarea timida a unei imbratisari. Iesi din incapere si reveni cateva minute mai tarziu,avand in mana un teanc de fotografii pe care le intinse baiatului. Erau fotografii cu fostii ei prieteni,dovezi ca povestile nu existasera doar in capul ei. In timp ce baiatul rasfoia fotografiile, il privea zambind..
   "Ma iubesti?" il intreba copila,observand ca baiatul a aruncat fotografiile pe jos si abia se abtinea sa verse lacrimi.
   "Desi nu vreau,da..te iubesc.Nu pot sa te uit intr-o clipa.Trecutul nu ma intereseaza.Imi pasa doar de modul cum te porti cand suntem doar noi doi..Incearca sa nu ma ranesti,nu te mai juca cu mine.."
    Se apropie de el parca tematoare,se areza in genunchi in fata lui si chipul i se lumina. "Oare ar fi posibil.. sa existe o astfel de iubire?Sa iubesti fara sa astepti nimic in schimb,sa speri ca intr-o zi sentimentele iti vor fi impartasite?" .. Aceste ganduri nu i le impartasi baiatului.In timp ce ii stergea lacrimile, ii spuse : "Asta nu este iubire..asta este o dovada de prostie,de slabiciune.Iarta-ma.Uita-ma!"
     Se ridica si iesi pe balcon. Isi aprinse tigara,dar nu reusi sa se calmeze. Lacrimile ii inundara chipul. Il iubea. Era o iubire ciudata,stranie,dar isi cunostea foarte bine firea.L-ar fi ranit prea tare. Cand iubesti, tot ceea ce iti doresti este ca celalalt sa fie fericit.Prefera sa planga acum dupa ea decat sa planga o viata intreaga alaturi de ea. Isi jura atunci ca nu il va uita niciodata. Va fi a lui...poate intr-o alta viata.


             "Oamenii cu suflet de gheata nu pot iubi.Ei prefera sa isi ignore sentimentele, traiesc totul cu o intensitate prea mare.."

10 comentarii:

  1. Fragmentul este dragut, insa am de facut o observatie...Nu da prea bine(din punctul meu de vedere) titlul de "prinetesa" si expresia "Isi aprinse tigara"...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. mie imi place exact asa cum este. si acea remarca in legatura cu tigara da un alt aer acestei povesti care mie, cel putin imi place.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici nu e vorba de "aere" e vorba de nepotrivire!

    RăspundețiȘtergere
  4. per ansamblu povestea este foarte ok . se simte tristetea din ea , transmite multe chestii care te rascolesc ...

    florynna , ti se pare . da chiar ft bine , mai ales faza cu tigara . tigarile te "calmeaza" si ea incerca sa arate ca fata dorea sa se calmeze , sa treaca peste , insa chiar si cu acestea nu putea

    RăspundețiȘtergere
  5. Inteleg ceea ce vrea sa simbolizeze prin faptul ca fata vroia sa fumeze o tigara si da chiar bine asa cum ai spus si tu..cea ce incerc eu sa spun este ca formula de sus in care ea este numita "printesa" nu se potriveste cu fumatul

    RăspundețiȘtergere
  6. Florina,ai dreptate acum ca stau si ma gandesc..cam mare contrastul :)
    Anonim si Rose,va multumesc pentru aprecieri .. oricum nu mi-a luat foarte mult sa o scriu, am gandit-o rapid :))

    RăspundețiȘtergere
  7. *Rosalia nu Rose..nu stiu de ce imi tot vine sa iti spun Rose :)) oricum ambele nume sunt dragute..ma scuzi
    Scriitor.a multumesc pentru apreciere!

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..