luni, 6 mai 2013

Veniti de luati "lumina"


     Toti vor lumina de la preot. Se imping si nu le pasa de nimic altceva inafara de propria persoana. Le spun ca este aceeasi lumina si ei imi spun ca nu sunt in toate mintile. Imi dau ochii peste cap. Oamenii sunt nebuni. Iau lumina, dar in sufletul lor este bezna.
     De ce toti incearca sa fie buni doar de sarbatori? De ce nu inteleg ca bunatatea sau rautatea sunt trasaturi care ne definesc fiinta, nu masti pe care le purtam doar pentru ca sa parem mai altfel? De ce oamenii care se roaga lui Dumnezeu nu se pot abtine sa pacatuiasca? Oare cati dintre cei care sunt in biserica chiar se gandesc la slujba?
    Nu cred ca am vorbit aici niciodata despre felul in care cred eu in Dumnezeu. Nu as putea sa spun ca cred intr-o religie anume, tind sa aprob doar existenta unei divinitati si atat. Nu cred in nimic altceva. Nu ma pasioneaza religia si in nici un caz nu sunt o fanatica. Pentru mine exista doar Creatorul si atat. Merg la biserica de 2-3 ori pe an si ma simt impacata cu mine. Daca vrei, poti gasi divinul in orice. Chiar si in propria fiinta. Eu l-am gasit in Cretor si in scris.
    Nu poate sa imi spuna nimeni ce este gresit si ce nu este. Pacatul este atunci cand fac ceva care contrazice persoana care sunt acum. Cand imi calc in picioare conceptiile si conteaza doar scopul, nu si drumul pana obtin ceea ce imi doresc. Cele mai teribile pacate pe care le-am comis au fost fata de mine. Cea mai mare greseala a mea este ca am incetat sa mai sper si sa mai lupt.
     Nu o sa cred niciodata intr-o religie, cat timp nu pot crede nici macar in mine, dar macar nu dau vina pe un Dumnezeu pentru propriile greseli.

     P.S: Mi-am indeplinit si "fantezia" cu aprinsul unei tigari cu "lumina sfanta". Nici eu nu sunt in toate mintile :)).

     Anemona.

6 comentarii:

  1. E beznă şi în sufletul lor, şi în cap...
    Nu înţeleg modul cum îi apucă pe toţi bunătatea şi dulcegăriile aşa, deodată. Şi... care-i faza cu înghesuitul şi datul din coate pentru a lua Lumina?? Ce ''creştini adevăraţi''! Am mai şi auzit pe cineva spunând ''Eh, e lumină de la Ierusalim! A aprins-o preotul cu bricheta''. Ruşine...
    Şi până la urmă aşa e, cum zici tu. Nici eu nu simt că aparţin unei religii anume. Ortodoxia asta are nişte principii cu care nu sunt de acord, şi care uneori mă enervează la culme. Nu ar trebui să existe religii tâmpite. Există D-zeu, credinţa în El şi atât.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Faza cu lumina de la Ierusalim este pe bune. Bunicul e preot si chiar este adusa lumina de acolo. Ce se intampla la Iersusalim totusi.. alte povesti!

      Ștergere
  2. Aşa sunt românii.Chiar nu ai ce să le faci.Parcă ne stă în sânge să fim nesimţiţi.Nici măcar la biserică nu se pot abţine,la biserică,unde se spune că trebuie să fim aşa cum îi place lui Dumnezeu.Da' de unde.Sângele apă nu se face...ştii tu,nici măcar acolo unde chiar este necesar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu n-am mai fost de mulți ani să iau lumină. Anul asta am fost și deși stau la țară, unde nu-i lume prea mult și-avem și două biserici, pur si simplu tăbăra lumea să ia lumină. Au stârcit-o pe biata mea soră, eu noroc că m-am baricadat între niște bărbați. E pericol, mai ales cu femeile mai în vârstă. Mi-au sugerat chiar să mă duc să așez un covor, pe motiv că i se îndoise un colț. M-am făcut și eu că plouă, mai ales că erau vreo 5-6 proptite în jurul covorului, deci nu duceau lipsă de mâini.

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..