miercuri, 13 martie 2013

Roxana


      Roxana este genul de femeie dupa care intorci capul pe strada si nici nu stii de ce. Nu as putea sa spun ca nu este frumoasa, dar in nici un caz nu este o frumusete rara. Are parul saten, comun, si ochii albastri ca niste intrebari de clestar. Trupul ii este tanar si subtire. Buzele mereu ii deseneaza un zambet. Pelea ei are culoarea laptelui. Dar nu.. Roxana nu este exagerat de frumoasa.
      Ea nu este nici foarte eleganta. Se imbraca mereu cu haine obisnuite, aproape banale. Este exemplul tipic al unei femei care aparent nu are nimic special. Si totusi.. ca persoana, Roxana ma fascineaza. Are o personalitate puternica si un suflet poate prea mare pentru acel trup fragil. Diferenta dintre noi doua este de 5 ani, si imi amintesc ca acum ceva timp nu avea deloc incredere in ea. Punea sub semnul intrebarii orice, isi diseca propria fiinta in mult prea multe bucati si incerca zadarnic sa se inteleaga si sa se explice oricui, nu isi punea niciodata problema ca poate ceilalti nu merita acest efort.
     Dar Roxana s-a schimbat. Intr-o zi si-a privit chipul sters in oglinda, si si-a spus ca daca ar zambi mai des, ca daca ar invata sa fie fericita, ca daca ar avea mai multa incredere in ea.. ar fi chiar frumoasa. Si atunci s-a schimbat. Schimbarea a venit ca o actiune fireasca, acel ceva pe care il asteptase toata viata. Si-a dat seama ca nu avea nevoie de un moment perfect ca sa se schimbe, impulsul era in ea, dorinta obsesiva de a deveni persoana la care inainte doar visase. Si s-a schimbat pur si simplu.
     Roxanei nu i-a fost usor, dar a inceput sa aplice cateva trucuri care chiar au ajutat-o. Incepuse sa isi imbrace in fiecare zi buzele in nuante ispititoare de rosu aprins. Si-a schimbat si parfumul, optand pentru o varianta mult mai feminina. Nu a avut posibilitatea sa isi schimbe imediat si garderoba, dar si-a cumparat unele piese de lenjerie care i-au placut mult. Erau modele simple, dar broderia tattoo, materialele cu efect de matase si broderia delicata le conferea un aer senzual, incarcat de mister. Stilul retro o prindea de minune. O incita faptul ca oamenii ii priveau hainele banale si nici macar nu stiau ce poarta pe dedesupt. Se simtea senzuala si extrem de feminina, simtea ca ascunde un secret si gandul ii creea fiori.
     Da, chiar asa.. Roxana s-a schimbat. Are acelasi suflet bun, dar si-a modelat persoanalitatea si a invatat sa fie puternica. A invatat sa se simta senzuala, sa aiba incredere in ea si sa se simta femeie. A devenit mai buna doar pentru ea, si asta ii este suficient. Roxana este genul de femeie care ma inspira si pe care o admir cu toata fiinta mea.


       Articol scris pentru Super Blog Spring 2013-proba 5

7 comentarii:

  1. Vreau si eu sa fiu ca Roxana. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau, cel putin, sa cunosc pe cineva ca Roxana..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca toti cunoastem pe cineva ca Roxana.. :-?? poate nu ne vine in minte acum nici un exemplu

      Ștergere
  3. Nu vreau sa sune egocentric, dar ma regasesc destul de mult in textul tau. Si, pe de-asupra, ma si cheama Roxana :))
    Frumos :)
    Take care! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea sa vina ziua aia in care sa devin ca Roxana..Nu vreau sa fiu senzuala , nu inca cel putin , as vrea doar sa nu ma mai simt inferioara tuturor , sa nu imi mai doresc sa fiu ea de fiecare data cand ma uit la mine , si mi-as dorii , chiar mi-as dorii sa devin puternica .
    Am toata admiratia pentru Roxana , felicitari ca ai gasit-o.

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..