marți, 11 decembrie 2012

Prima ninsoare


     Ninge de aseara, de la 10 mai exact. Fulgii de zapada valseaza haotic iar eu am stat destul de mult sa ii admir din fata ferestrei mele. Nici nu am simtit cand a trecut timpul..
    Iarna m-a fascinat intodeauna intr-un fel pe care nu l-am inteles si pe care mult timp nu am avut curajul sa il recunosc. Zapada mi-a placut mereu si am urat oamenii care o calcau zilnic in picioare cu sau fara intentie.. hmm, uneori cred ca puritatea zapezii nu se potriveste deloc oraselor in care traim si mai ales intunericului din sufletul unora.
    Oare toti oamenii merita sa se bucure de zapada? Dar cati dintre ei mai stiu sa se bucure?..

    Mi-e groaznic de pofta de o cana uriasa de ciocolata calda, dar ma multumesc cu un ceai fara zahar caruia deja nu ii mai simt gustul. Am slabit 6 kg, mai am vreo 8.. alerg dupa perfectiune. Mi-e teama sa nu ajung sa ma infometez, dar incerc sa am grija de mine si de corpul meu. Un prieten mi-a spus ca "Nu trebuie sa te sinucizi slabind" si ii dau dreptate. Acum cativa ani am cochetat cu anorexia (e un fel de manie a perfectiunii, asa ii ziceam). A fost o perioada grea pentru mine.. nu vreau sa mai trec peste asta din nou.
     Acum.. as cobora scarile astea alergand dupa un vis si as iesi din bloc zambind. M-as arunca in zapada si as rade ca o nebuna, nu mi-ar pasa ca trecatorii m-ar privi uluiti. De ce nu mai sunt copil?
     Idei incoerente, ochi obositi, ganduri aiurea..
     Macar.. macar ninge!

   Anemona

20 de comentarii:

  1. Hei, copil poti fi oricand! Da, oamenii nu mai merita puritatea zapezii, dar nici nu le mai pasa. Uneori ma gandesc ca oamenii au schimbat atat de multe, incat acum considera natura un dusman si nu un prieten, astfel incat vremea ii deranjeaza in loc sa ii bucure. Vara e prea cald, iarna e prea frig, toamna e melancolica si primavara e inselatoare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Să şti că febra asta a iernii îţi face poftă de ciocolată caldă.Nu eşti singura!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. stiu cum e scumpo.
    pe mine ma disperat ninsoarea asta bine ca s-a oprit

    RăspundețiȘtergere
  4. Si la mine ninge asa de frumos....Si tot cu o pofta de ciocolta m-am trezit si eu astazi!;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :o3 parca e desprins din povesti orasul in care locuiesc zilele astea

      Ștergere
  5. Si la mine a nins..este zapada cat sa-mi ajunga:D..mi-e dor sa ma dau cu sania si abea astept sa vina weekendul sa merg la bunici,chiar sper sa am cu cine merge:D..mie intotdeauna mi-a placut zapada si cand eram mica adoram sa ies afara cand se punea pe masini,mereu ma bateam cu vecinul meu,dar acum,el e plecat,eu nu ies si parca nu mi se pare la fel ca atunci...Iarna avea o alta semnificatie cand eram mica si chiar ii simt lipsa..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow.. pai.. parca la fiecare varsta ne bucuram altfel de iarna

      Ștergere
  6. Aseara a fost prima ninsoare si la mine ..

    RăspundețiȘtergere
  7. Macar tie iti place zapada! Eu am reactionat tare urat cand a inceput sa ninga la mine in oras. Insa e pe-aici de vreo saptamana, asa ca deja m-am obisnuit. Si... e chair draguta... din anumite puncte de vedere :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Te invidiez . Dar mai mult de admir . Ai ambitia sa slabesti , si eu vreau sa o fac , adica ma straduiesc dar nu imi place sa nu mananc si cateodata chiar nu ma pot abtine..Ti-am mai zis ca aici inca nu ninge..E cel mai idiot oras ! E primavara , nici nu-ti trebuie geaca . Azi dupa-amiaza am iesit intr-o bluza si un hanorac si chiar nu imi era frig ! Stupid...Sunt slabe sanse sa fie zapada de craciun , iar ma dezamageste orasul asta..
    Ai grija de tine si sa stii ca n-ai nimic de pierdut daca te arunci in zapada si tipi , fa tot ce poti sa te simti bine ! >;d<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :o3 dar am slabit destul de putin..cam 5 kg pe luna. Si 2 ani am stat asa, fara incredere in mine si aratand oribil deci nu sunt chiar un model demn de urmat :(

      :)) Am facut asta deja :o3 da mai vreau sa fac ingerasi de zapada! (serios)

      Ștergere
  9. La mine nu a nins. Pacat... Ninsoarea si fulgii reci de zapada parca te fac sa plutesti,sa intri in atmosfera sarbatorilor si sa uiti de griji. Dar asa e,viata merge inainte. In sufletul nostru ninge.:)

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..