duminică, 2 decembrie 2012

Citesc ca sa nu plang..


   "Opreşte-te un moment. Uită-te la tine. Eşti un om. Eşti frumoasă. Eşti atât de frumoasă. Şi poţi să fii ceva. Poţi să fii totul. Nu urî pentru că cineva ţi-a frânt inima, sau pentru că părinţii tăi s-au despărţit, pentru că prietena ta cea mai bună te-a trădat, sau pentru că un băiat de pe stradă s-a uitat ciudat la tine. Nu te concentra asupra lucrurilor pe care nu le poţi controla. Plângi atunci
când ai nevoie. Nu te agăţa de amintiri dureroase. Trăieşte pentru ceva. Trăieşte pentru tine. Îndrăgosteşte-te. Dezindrăgosteşte-te. Fă acest lucru de atâtea ori până când ai să ştii cu adevărat cum e să iubeşti pe cineva. Spune-le oamenilor cum te simţi cu adevărat. Dormi sub stele. Imaginează-ţi. Inspiră-te. Împarte ceva minunat. Fă ceva frumos şi apoi distruge-l. Cunoaşte lume nouă. Urmează-ţi visele. Trăieşte-ţi viaţa la maxim. Lasă toate lucrurile rele din trecut să plece şi trăieşte... fi fericita." (Sursa: http://smile-without-you.blogspot.ro/2012/11/cand-esti-la-pamant-citeste-asta-pentru.html).

   E optimista postarea. Nu ma regasesc de multe ori in ea.. desi mi-as dori.
   Am plans atat pentru ca L. m-a tradat, pentru ca nu arat asa cum imi doresc, pentru ca el nu poate fi al meu (sau nu stiu cum sa il fac sa fie al meu).. am plans de fiecare data cand am mi-am dat seama ca ceilalti si-au format o impresie gresita, am plans cand am invatat si am luat note mici, am plans atunci cand a plans si Bianca.. am plans cand nu am slabit mai mult de 5 kg intr-o luna, cand m-am simtit umilita, tradata, inutila.. si dupa am scris.
    Dar acum nu mai vreau sa mai plang. Nu mai am lacrimi. Mi-au ramas doar zambetele.. false sau mai putin false, nu conteaza! Candva o sa imi creez o masca perfecta, o masca pe care atunci cand o voi purta nimeni nu va mai putea face diferenta dintre mine si ea.. 
    Candva voi deveni o masca. Candva voi deveni Anemona. Acum doar zambesc..

14 comentarii:

  1. Hm..cred ca toti ne-am gasit in aceste ipostaze si cred ca noi am creat ipostazele pentru altii . Asa este..din pacate prea putini urmeaza ceea ce scrie acolo , ar fi bine sa o facem . Cateodata e bine sa plangi , dar ce am invatat este ca mereu trebuie sa plangi in umbra. Si trebuie sa ai masti . Da , trebuie , caci mastile sunt un scut de multe ori si nu sunt multi cei care au puterea de a sparge o masca..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate.. mastile sunt absolut necesare, ele nu ne lasa sa ne aratam slabi in fata celorlalti..

      Ștergere
  2. nu pot decat sa iti spun: multumesc pentru postarea asta! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu trebuie să plângi pentru nimeni!Să şti asta de la mine!De ce?Pentru că nu merită.Oricum lacrimile tale nu vor schimba nimic..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA..INCA NU MI-am dat seama daca oamenii puternici sunt aceia care nu plang sau aceia care nu recunosc ca plang..

      Ștergere
  4. Uneori e bine sa plangi,ca sa te descarci,dar nu trebuie sa devina un obicei si trebuie sa te obisnuiesti sa plangi din ce in ce mai rar.Pupici dulci!:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Prin acele randuri m-am regasit si eu..adica cum ar trebui sa fiu..dar nu prea pot tot timpul...Uneori e nevoie sa plangi,sa te descarci de" energia negativa"acumulata de mai multe luni sa zicem...Eu am avut o perioada in care nu trebuia sa-mi spui mare lucru ca imi curgeau lacrimile..asa nu e bine..acum pot plange din cel mai penibil motiv,dar sa insemne foarte mult lucrurilor care s-au intamplat....

    Mai bine iti spui tie: O sa fie bine.Sunt puternica.Zambesc.
    Daca oferi un zambet,chiar si fals in schimbul unei lacrimi va fi mai bine..nimeni nu trebuie sa te vada slaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da.. mai patesc si eu asa.. prin plans parca simt si ca ma descarc. Ai dreptate.. nimeni nu trebuie sa te vada slaba. O sa isi bata joc!

      Ștergere
    2. Si nimeni nu trebuie sa-si bata joc!..

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Nu stiu daca este simplu, dar cred ca e mai simplu decat pare :D

      Ștergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..