miercuri, 26 decembrie 2012

A doua sansa


    Cand m-a sunat m-am urat pentru cateva clipe. M-am urat pentru ca sunt slaba ca si caracter, pentru ca mereu las de la mine si imi doresc sa ajut.. mi-am amintit bursc cum doar eu o cautam, sunam.. cat am plans pentru ea. Mi-am amintit tot ce mi-a facut si ca am lasat sa se intaple asta, si atunci m-am urat si mai tare.
     M-am dus la ea fara sa ma astept la nimic special. Mi-as fi dorit sa fumeze, nu stiu de ce simt nevoia asta puternica sa vad un om care fumeaza, sa aud sunetul pe care il scoate cand expira dantela fumurie, sa simt aroma tutunului.. habar nu am. Mi-am spus ca nu sunt sanatoasa cand i-am aratat o tigara si am rugat-o sa traga doar un fum. Recunosc, am gresit. Dependenta ei e alta. Suntem diferite si ii este imposibil sa ma inteleaga, dar apreciez ca macar incearca, spre deosebire de altii..
     I-am povestit despre toate dilemele mele si mi-a spus ca incep sa aberez. Cred ca are dreptate. Cred ca toti au dreptate. Si totusi.. oamenii care chiar ma inteleg parca fug de mine. Atat de oribil mi-e sufletul, atat de intuneric e in inima mea?..

    Si acum.. priviti-ma! Gresesc. Gresesc. Gresesc.
    Incep sa scriu tot felul de aberatii pe care nu le pot controla, degetele se joaca pe taste si parca nu mai stiu ce fac sau ce spun.. cred ca modul de a gandi si scrisul sunt singurele mele dependente in adevaratul sens al cuvantului. De alcool nu m-am mai atins, dupa tigari imi tanjeste fiecare celula din corp.. dar la scris nu am renuntat nici o clipa. Nu pot sa renunt pur si simplu, dar nu reusesc sa scriu altceva. Jur ca am incercat, dar.. par atat de stupida cand sunt fericita, atat de falsa.. de ce mereu am cautat un motiv pentru orice zambet pe care l-am daruit?..
    Trebuie sa ma schimb, dar nu o pot face pur si simplu. O sa incerc sa renunt la fiecare dependenta pe rand, asa voi pierde cate o particica din ceea ce ma defineste si nu ma voi pierde pe mine ca persoana, cel putin nu va fi o pierdere brusca, prea putine sunt cuvintele ca sa descriu tot ce simt acum..

     I-am trimis lui L. in mesaj citatul din poza: "Nimeni nu merita o a doua sansa. E ca si cum ai oferi cuiva un glont, doar pentru ca nu nu te-a nimerit prima data.. ce crezi? El merita o noua sansa? Dar eu merit sa imi dau o noua sansa, sa ma schimb..?!".
     Mi-a raspuns imediat: "El nu a stiut sa ma aprecieze si m-a pierdut. Pe tine un nou glont te-ar putea ucide. O noua sansa pentru ce? Mie imi place cum esti acum. Suna-ma cand ai timp! xoxo".

      Fata asta ma cunoaste bine. Copilului nu o sa ii placa postarea asta. Zambesc. Am chef de o tigara mentolata..

   Anemona.
   

16 comentarii:

  1. sti atat de bine sa descrii lucrurile...incat imi faci pofta de tigari pe care nu pot sa le fumez oricand :)) ...cel mai naspa e cand vrei sa fumezi si sa bei o faci..dar singur.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da..asa e.. :| de ce nu poti sa..hmm?:D o viata avem (si uite genu asta de gandire o sa ma omoare)

      Ștergere
  2. Mdaaa..si inca o data ai dreptate in tot ceea ce spui..

    RăspundețiȘtergere
  3. e atat de greu sa accepti ca nu esti apreciata...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred că ar trebui să îi oferi o adoua şansă,dacă simţi şi tu cu adevărat asta.Uită-te în interiorul tău cu atenţie şi numai atunci o să şti dacă vrei să i-o oferi cu adevărat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai el te citeste ?
    Oricum..nimanui nu-i place sa te vada trista , chiar nu stiu , eu in general care scriu romane nu prea pot acum sa zic nimic , imi pare rau ..
    P.S : Ma bucur sa fiu prietena ta . :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Fa schimbarea de care ai nevoie,dar fa-o treptat.Fa-o pentru tine,pentru ca iti doresti asta,pentru ca asa simti.Nu te schimba doar casa te placa altii.
    Succes in drumul acesta anevoios in a renunta la dependentele tale.Cred ca importanta esti si calatoria in sine nu numai destinatia!
    Hugs scumaaaa!:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc >:D< cred ca a mea calatorie va fi dificila..dar si frumoasa

      Ștergere
  7. Super ma lasi fara cuinte.........

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..