marți, 16 octombrie 2012

Tu cum iti alegi laptopul potrivit?

     Probabil o sa radeti, dar eu mereu mi-am considerat laptopul un fel de prieten devotat. Il pot lua cu mine oriunde, are stocate cantitati nelimitate de fotografii ce pastreaza magia unor clipe minunate, am foldere pline cu muzica care ma face sa zambesc si sa nu uitam ca de pe laptop imi pot accesa foarte usor blogul care este deja o parte din mine.

     Cum mi-am ales leptopul?
     In primul rand am inceput sa ma documentez. Consider ca pentru a face o alegere buna ai nevoie de cat mai multe informatii si trebuie sa stii exact ce asteptari ai de la prietenul tau electronic. Te poti documenta online vizitand magazine online care vand laptopuri (de exemplu magazinul Azerty) sau poti merge la un magazin specializat in asa ceva care este in orasul tau.
      Consider ca trebuie sa stii in ce buget trebuie sa te incadrezi. Nu sunt multi cei care isi pot permite un laptop foarte performant fara sa fie nevoiti sa il cumpere in rate, sa jefuiasca o banca sau sa doneze un organ (glumesc!). Parerea mea este ca te poti descurca si cu un buget mai restrans, trebuie doar sa cumperi ceva care sa iti indeplineasca toate asteptarile.
     Daca iti doresti un laptop pentru ca vrei sa ai acces la cat mai multe jocuri si aplicatii incearca sa alegi unul  cu un procesor bun, memorie RAM mai mare de 2 Gb si placa video dedicata. Daca vrei sa umbli mai mult pe internet, sa scrii pe blog si sa asculti muzica (cum fac si eu cu laptopul meu) placa video poate fi si una obisnuita.
      Nu te poti duce la magazin si sa spui doar "Vreau un laptop roz!". Trebuie sa stii ce vrei sa faci cu el, ce asteptari ai si trebuie sa te incadrezi in buget. Si nu uita ca cel mai ieftin nu e neaparat cel mai bun, iar laptopul este o investitie pe care o faci odata la cativa ani.

     Articol scris pentru SuperBlog 2012- proba 6

4 comentarii:

  1. Daca laptop-ul este folosit pt scris...
    ar fi bine sa ai in vedere si capacitatea bateriei...practic timpul de lucru la acel laptop...
    in ziua de astazi, procul,ram-ul,hdd-ul sunt arhisuficiente pentru editare de text...insa cel mai important lucru ramane autonomia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma gandisem la ideile astea..sunt foarte bune :D si ai dreptate cu tot ceea ce spui

      Ștergere
  2. Sincer,pe vara leptopul a fost primul care il puneam in bagajul meu:)). Conteaza sa-l ai si iti este folositor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu tot caut sa-mi iau unul si compar oferte... Sper sa gasesc ceva nice curand si sa ma hotarasc :D

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..