miercuri, 8 mai 2013

Oamenii haotici


    Neasteptatul se naste din haos. Intodeauna.
    Persoanele imprevizibile sunt cele care ofera un spectacol curios si gratuit. Eu pur si simplu ador oamenii care sunt agitati, care nu se cunosc pe ei, care inca mai cauta sa se explice.. am o fascinatie pentru genul acela de persoane. Poate ma fascineaza ca in ei imi vad oglindita propria fiinta. Si ajung sa ii iubesc. Oamenii haotici sunt adorabili.
    Imi place cand fac gesturi de care nici ei nu sunt constienti. Raman parca impietriti, privind in gol, intrebandu-se daca chiar sunt capabili de asa ceva. Si da, ei chiar sunt capabili! Dar nu isi dau seama. O conditie a oamenilor haotici este neincrederea in propria persoana. Inauntru lor se zbat atat de multe sentimente contradictorii, ca aproape nu mai pot deosebi visele de realitate.
    Un om haotic o sa iubeasca mereu intr-un mod bonlav, nedemn. O sa se indragosteasca mai degraba de o poveste decat de o persoana, o sa iubeasca un vis si o sa ignore realitatea indiferent cat de tare ar durea. Dar nu va avea nici o problema cu asta. Nu toti haoticii adora sa sufere, dar toti cred ca merita sa sufere. Si cand apare o problema importanta in peisaj, ei fug. Fuga este singura solutie. Oamenii astia sunt chiar lasi uneori.
     Sper ca nu am transformat schita unei persoane haotice intr-un fel de caracterizare. Nu e vina mea. Nu e vina mea ca sunt ca ei. Dar cum spunea si un poet englez, "Nu poti da nastere unei stele daca in interiorul tau nu este un adevarat haos." .

       Anemona.

2 comentarii:

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..