miercuri, 18 ianuarie 2012

Partea intunecata?


  In jocul asta suntem doi.
  In rolul principal sunt eu.Dar mereu ma urmeaza un pasager intunecat.. Are grija sa imi sopteasca incet toate dorintele,sa ma ajute sa caut un scop,sa merg mai departe.. Ma ajuta si ma distruge in acelasi timp.
  Uneori imi sopteste niste ganduri care ma sperie.Uneori cred ca gandurile lui sunt ale mele si imi dau seama cat am gresit numai ascultandu-le.Dar nu pot sa nu ascult.Este o parte din mine.Partea mea rea.. Este partea care ma ajuta sa plang doar cu sufletul - am invatat asta recent.Este partea care ma ajuta sa trec mai departe, dar care nu uita..si nu iarta.
  Este acea umbra care imi aminteste toate dorintele si esecurile mele.Uneori rade de mine..uneori rade cu mine. Dar in calatoria asta suntem doi - trebuie sa suport.
  Uneori ma paraseste.Dar se arata in situatiile-limita,ca atunci cand ma infometez,cand fac sport pana la epuizare, cand ceilalti rad de mine in loc sa imi spuna in fata ce nu le convine..cand plang sprijinita de un perete mult prea rece..
  Si ce o sa faceti,cand eu o sa dispar incet incet si o sa ramana doar el?.. Voi.. toti ceilalti.


10 comentarii:

  1. Toti avem o parte a noastra care,parca e desprinsa din altcineva.O parte itunecata exista,in toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos...si nu lasa acest pasager sa te acapareze, exista mereu o solutie, daca vrei te pot ajuta>:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. tre sa inveti sa il controlezi,iar daca lumea rade si nu spune pe fata si tu evident intelegi..e clar ca tre sa te schimbi tu sau sa ii schimbi pe ei..passagerul asta intunecat suntem tot noi pana la urma..dar religia si toate astea bagate in capul nostru ne da tendinta sa aruncam diferite esecuri sau respingeri pe conceptii gen.. Dumnezeu,satana,passageru intunecat .. pana la urma noi creem ganduri si alegem care sa le credem .. deci suntem creati si creem mai departe ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o diferenta. Pasagerul intunecat nu e inger sau demon, e ceva ce tine de mine. Doar de mine. Partea mea intunecata.

      Ștergere
    2. nu cred ca ai inteles .. scriam ca ne da "tendinta" sa nu ne autoevaluam actiunile nostre ci sa dam vina pe o forta superioara .. ideea e ca la un momentdat prin intelepciune o sa poti sa iti controlezi acel lucru care il consideri "partea ta intunecata" si poate mai tarziu o sa observi ca defapt acea parte e fireasca toti o au dar multi se adapteaza .. nu incearca sa o intre in detaliu ei .. ci doar traiesc cu ea asa cum este .. de aici si cuvantul "regasire"

      Ștergere
    3. Imi pare rau..acum am inteles. Greseala mea :D sa stii ca daca dau vina pe "pasagerul intunectat" imi este parca mai usor.. desi parca sunt constienta ca si el e parte din mine :D

      Ștergere
    4. da..pai noi suntem noi indiferent de ce cuvant folosim sa ne etichetam un anumit comportament sau stare .. ideea e sa ne simtim bine in final si sa fim fericiti :)

      Ștergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..