joi, 12 ianuarie 2012

Dulce asteptare.


  Astept.Ce astept?..
  Se spune ca lucrurile bune vin pentru cei ce au rabdarea necesara.Eu simt ca mi-o pierd pe a mea.
  Dumnezeu parca se joaca cu noi.Oricat ne-am impotrivi, tot unde ne este sortit ajungem.. "Dumnezeu joaca zaruri cu universul" era o replica dintr-un serial politist..si da,orice este posibil.
  Dar nu isi da nimeni seama ca asteptarea asta ne omoara incet incet?.. Ca timpul trece,ca el nu asteapta pe nimeni.. Ca imbatranim,ca poate am dori sa ne cunoastem destinul,sa stim in ce directie ne indreptam impinsi parca de forte nevazute ?!.. Sau poate misterul este o parte normala, poate daca am sti ar aparea dorinta sa schimbam totul,sa fim independenti,sa ne creem propria poveste..
  Unele lucruri sunt ciudate.Unele sentimente sunt stranii.E hilar cum atunci cand pierzi ceva/pe cineva, altceva ii ia mereu locul.Sunt convinsa ca exista destin.Si sunt sigura ca povestea mea nu poate fi chiar atat de plictisitoare cum o vad eu..
  M-am plictisit sa astept.Ma simt ca un copil in dimineata de Craciun (de ce sa mint,ma simt ca mine in dimineata de Craciun) care abia asteapta sa vada ce cadou a primit,dar care nu gaseste nimic. Si chiar daca uneori isi pierde speranta,este sigur ca intr-o zi isi va primi darul.Si in fiecare dimineata este acolo,sub brad..
  Nu stiu daca m-ati inteles.Nici eu nu ma inteleg uneori.De multe ori aleg sa ma ascund in gesturi pe care nu le inteleg.Si atunci,cum as putea avea pretentia ca cineva sa ma inteleaga?..
  E ciudat.Sau poate doar viata mea e ciudata.

8 comentarii:

  1. Uneori trebuie da fie asa..cum ne e dat de sus!

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place că toată lumea dă vina pe Dumnezeu în loc să-și vadă propriile greșeli. Da, sunt sigură că există un Dumnezeu acolo sus care ne privește și ne analizează fiecare mișcare, dar nu e El cel care ne împinge de la spate, El e un simplu spectator. Protagoniștii suntem noi, cei care acționează. Cât despre înțeles, noi, cititorii te înțelegem :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca sa crezi ca tipul care a creat universul are timp de problemele tale sau de ale mele, este hilar. Citatul "Dumnezeu nu joaca zaruri cu universul" ce apartine lui A.Enstein confirma faptul ca nu este nimic intamplator si ca totul se supune unor reguli. De aici si pana la "ce o da Dumnezeu e cale lunga". Oamenii cred in Dumnezeu pentru ca le este mai usor decat sa creada in ei insasi. Adica pentru motivul gresit. Eu cred ca tu esti o adolescenta proabil 14-16 ani care incepe sa inteleaga lumea. Prin ce treci tu acum am trecut cu totii. Traieste ca la varsta ta, sau nu :).

    RăspundețiȘtergere
  4. @Raisa da..dar tare as vrea sa stiu ce vrea cel de sus :(
    @Lamaitza nu ma refeream la greseli,ci la destin.Stiu ca El e doar un simplu spectator,dar ma refeream la faptul ca exista lucruri care sunt sortite sa se intample..
    @Anonim am 16 ani,ai dreptate :).Multumesc pentru sfat si comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  5. fruntea sus, rabdarea ti-o creezi pe parcursul vietii nu dintr-un foc si daca te-ai plictisit sa astepti i-ati gecuta si plimba-te prin oras :P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ioana ai dreptate..multumesc pentru sfat

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine stie,poate exista un Dumnezeu sau poate nu. Dupa parerea mea ar trebui sa incercam sa facem noi o schimbare,cu puterile noastre umane ci nu sa asteptam mereu un semn divin.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stii..mereu ne pricepem la a scrie povesti,le compunem..le scriem..,exact cum ai facut tu si cum mai fac si eu uneori,dar daca iti scrii propria poveste o sa vezi ca e mult mai interesanta.. parerea mea !

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..