luni, 24 noiembrie 2014

Puteti sa imi luati tot


    Puteti sa imi luati toti ce doriti, nu ati recunoaste esentele (sau pe intelesul vostru "lucrurile importante") nici daca ar fi fosforescente. Preferati sa inotati intr-o mare de prostie si ignoranta, visand la femei, bani si glorie (si cine naiba mai cauta "gloria" in arta acum?!). Munciti si uneori va prefaceti ca va distrati, faceti 2-3 copii dar nici nu stiti ce inseamna aia educatie, va traiti vietile mizere si aproape identice in orase pline de oameni la fel de balali ca voi.
    Puteti sa imi sufletul, pentru ca cei ca voi m-au invatat ca este inutil. Puteti sa imi luati banii si sa petreceti un weekend intr-o camera mica dintr-un hotel mizerabil si pustiu. Puteti sa imi luati fericirea ("idealul prostilor") si sa va bucurati de ea cateva clipe. Puteti sa imi luati tot ce vreti..
    Va rog doar sa imi lasati cateva sticle de alcool ieftin, ca asta imi curgea prin vene cand mi-am facut cele mai frumoase amintiri. Lasati-mi gustul trist si mentolat al tigarilor, sunetul valurilor si - cel mai important - imaginatia, deziluzia si durerea in cele mai pure forme ale ei. Lasati-mi mie apusurile mediocre si admirati voi rasaritul de pe plajele murdare. Pastrati voi incepututurile dulci are oricaror relatii si lasati-mi mie sfarsiturile pline de dramatism ieftin si vorbe fara nici un fel de incarcatura emotionala. Iar - cel mai important - lasati-mi speranta, dar nu imi indepliniti niciodata un vis, pentru ca niciodata nu stiu ceea ce sa imi doresc. Lasati visatorii sa viseze si nu uitati sa le amintiti ca sunt cu adevarat idioti. 

14 comentarii:

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..