marți, 6 mai 2014

Dezamagire


   Ma simt mai singura ca niciodata si am impresia ca nimeni nu ma intelege, nimeni nu incearca sa o faca. Oamenii sunt cea mai mare dezamagire.
   Timpul ma apasa de parca asta e ultimul an din viata mea. Mi-as fi dorit sa imi fi schitat deja viitorul in minte, dar unicul lucru de care sunt singura este un singur reflex: fuga. Sunt lasa probabil. Toata viata am lasat oamenii sa aleaga in locul meu, crezand ca adevarata provocare este sa reusesti sa gasesti persoana potrivita si capabila sa te cunoasca mai bine decat te cunosti tu. Nu a fost niciodata vorba de o singura persoana, au fost mai multe, si nu stiu cum dar chiar simt ca mi-am gasit drumul potrivit - cel putin in acest moment. Incertitudinea viitorului atat de apropiat ma inspaimanta..

15 comentarii:

  1. Nu are rost să te bazezi pe oameni.Sunt exact ca și vântul/păsările călătoare.Și sunt răi.Nu vor vrea niciodată să te înțeleagă,nimeni nu vrea binele nimănui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta teorie. Eu totusi sunt curios de un lucru: persoanele care admit aceasta teorie si considera ca ea este secretul principal al "linistii sufletesti", oare ele chiar ies din acel tipar? Spui ca "nimeni nu vrea binele nimanui". Deci nici tu nu vrei binele nimanui, nu-i asa? Atunci ce rost mai au relatiile de prietenie, sau de iubire, sau de orice fel? In felul asta ar trebui sa stam singuri, pentru ca, in fond, "nu vor vrea niciodata sa te inteleaga".
      Si ar mai fi ceva. Voi doua, tu si Anemona, de cate ori incercati, macar sa incercati, sa intelegi pe cineva? Si faptul ca aveti incredere foarte mica in lume, in general, e o dovada ca sunteti lase. Nu veti putea fugi toata viata de lume, de socializare. Va reamintesc ca omul este o fiinta dependenta de socializare chiar de la inceputuri.
      Mai sunt si persoane in care puteti avea incredere totala, poate chiar sa le si dedicati viata, dar bineinteles ca le gasiti foarte rar. Altfel, care ar mai fi sensul vietii? Acele persoane care pot fi de incredere nu ar mai fi la fel de apreciate, ar fi ca oricare alta persoana. Poate ca deja ati intalnit o astfel de persoana, dar nu vreti sa o acceptati pentru ca nu este persoana care voiati voi.

      Ștergere
    2. Sa accept persoana respectiva in ce sens?Ca prieten? La ce te referi exact? Nu am incredere in multi oameni, si celor in care am incredere nu le spun tot, incerc sa dozez (daca pot spune asa) faptele mele pentru ca sunt consitenta ca oamenii s-ar ingrozi daca ar afla tot ce gandesc sau fac si nimeni nu m-ar putea accepta asa. Poate sunt ipocrita, dar singura persoana in fata careia m-am deschis (nu stie tot, dar aproape tot) nu mai vorbeste de mine si nu mai vrea sa auda de mine deci este un fel de metoda sa ma asigur ca nu raman singura cu adevarat in final pentru ca - asa cum ai spus- oamenii sunt dependenti de socializare..

      Ștergere
  2. Ştiu cum e. :( Mă simt aşa de dezamăgită,singură,rănită pentru că acum prietenele care contau totul pentru mine mă ignoră,folosesc. Nu le pasă de mine şi de sentimentele mele. Da le iubesc şi eu fac orice pentru persoanele iubite. :* Simt că nu mai are niciun rost în viaţă. Acu nu e legat numai de ele că nimeni nu mai e alături de mine. :( Sunt singură.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca lor nu le pasa de tine..de ce le consideri prietene?

      Ștergere
    2. Buna intrebare. Poate pentru ca sunt singurele persoane pe care le am si nu vreau sa raman singura. Urasc sentimentul si imi e frica. Sunt genul de persoana care mai bine calca pe orgoliul sau decat sa piarda o persoana din viata ei sau sunt o persoana care iarta cu cea mai mare o persoana oricat de multe mi-a facut.

      Ștergere
    3. Inteleg...hmm..poate ai nevoie de un nou inceput..

      Ștergere
    4. Poate. Ce imi doresc cel mai mult e sa plec din orasul asta care mi-a provocat atata durere.

      Ștergere
    5. Poate gasesti o portita..un job..facultate...etc:-??

      Ștergere
    6. Asa sper. Imi plac foarte mult postarile tale.

      Ștergere
  3. Atat de bine ma regasesc in momentul asta in versurile astea, parca mi-ai citit gandurile.,..
    "Ma simt mai singura ca niciodata si am impresia ca nimeni nu ma intelege, nimeni nu incearca sa o faca. Oamenii sunt cea mai mare dezamagire."

    Trebuie sa alegi tu pentru tine, si nu iti fie teama de viitor, ce are sa se intample o sa se intample...

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..