sâmbătă, 5 octombrie 2013

Dimineata perfecta

    Pasesti usor in camera, cu ochii ingustati in incercarea de a distinge ceva din intunericul prezent pretunindeni. Nu reusesti. Draperiile cafenii sunt trase, impiedicand astfel lumina dulce a diminetii sa patrunda in incapere. Zambesti.
    Bajbaind prin intuneric, reusesti sa distingi conturul de catifea al draperiilor. Strangi cu degetele tremurande materialul textil si tragi: acum lumina stralucitoare inunda toata camera. Simplitatea gestului te incanta, te simti aproape de Dumnezeu, ai reusit sa faci din noape zi, ai reusit sa..
    Te blochezi. Imaginea pe care o vezi acum iti taie respiratia si iti sterge din minte orice idee.
    Ea sta in pat, cu mainile impreunate parca in cautarea atingerii tale. Are parul roscat rasfirat pe perna, reusind sa creeze astfel cel mai placut contrast din Univers. Chipul ii este luminat de un zambet copilaresc, sincer - si zambesti si tu, gandindu-te ce vise ar putea sa ii faca buzele pline sa deseneze cel mai frumos zambet din lume.
    Iesi din camera incet, ingrijorat ca ai putea sa ii tulburi somnul. Cum ai putut uita ca astazi este duminica? Cum de nu ai stiut ca astazi este una din acele zile in care te-ai putea trezi strangand-o inconstient in brate, indragostit de fiecare particula a fiintei ei? Iti pare rau ca ai muncit toata noaptea, dar gandul ca amandoi faceti tot ce puteti ca sa va asigurati un viitor lipsit de griji materiale te imbuneaza.
     Intri in bucatarie, indemnat de ideea ca ii poti pregati cel mai delicios mic dejun. Iei cateva bucati din tarta pe care a facut-o ieri si le asezi pe o farfurie impreuna cu un crossant cu ciocolata si cateva briose. Si acum urmeaza partea interesanta: tai cat mai multe din fructele ei preferate in bucati de marime medie si bagi storcatorul in priza: el o sa faca toata treaba. L-ati cumparat impreuna dintr-un magazin online, la sugestia ei (dorea sa isi schimbe stilul de viata, sa reusesca sa consume cat mai multe vitamine degustand sucuri de fructe concentrate si care reuseau sa isi pastreze savoarea). La inceput erai sceptic, storcatoarele de fructe nu iti pareau o necesitate, si ai lasat-o pe ea sa il alega pe cel care ii place numai ca sa o vezi zambind: a ales un storcator cu presare la rece. Cand ti-a prezentat avantajele acestuia ai fost sigur ca a facut cea mai buna alegere: sucul nu se incalzea, isi pastra pulpa si intreaga savoare, dar si toate vitaminele si mineralele din fructe sau legume. Puteati sa incercati impreuna zeci de combinatii delicioase.
    Termini de stors fructele si asezi paharul plin cu licoarea parfumata pe farfurie. Abia astepti sa o trezesti si sa ii observi privirea recunoscatoare, radiind de fericire.

     Articol scris pentru SuperBlog 2013-proba 2

2 comentarii:

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..