vineri, 11 octombrie 2013

Dependenta ei


    Era una din cele mai frumoase femei pe care le vazusem vreodata. Parul de culoarea abanosului se scurgea in bucle peste umerii catifelati, contrastand puternic cu ochii pictati in nuante marine si pielea alba ca portelanul. Trupul ii era subtire si se misca gratios si lent, de parca fiecare miscare a ei ar fi facut parte dintr-un ritual secret, captivant.
    Dupa ce am cunoscut-o mai bine, contrastul dintre suflet si trup a devenit evident: sufletul nu ii era rau, dar fuseze faurit parca in antiteza cu trupul. Se simtise mereu folosita, subjugata propriei frumuseti, incercase sa fie buna si darnica, dar nu intalnise niciodata persoana care chiar sa merite acest "sacrificiu". Doar prietenul ei o accepta asa cum era, fara masti sau prefacatorii. Astfel devenise(odata cu trecerea timpului) zgarcita, zgomotoasa, aroganta, avand o placere ciudata in a rade de alti oameni si de defectele lor, isi batea joc de toti cu exceptia lui - singura persoana cu adevarat importanta din viata ei.
    Nu m-a mirat cand intr-o zi cand  dependentele oamenilor au facut-o sa se amuze teribil. I se pare ciudat cum unii oameni nu se pot trezi bine pana cand aburii aromati ce plutesc deasupra unei cesti de cafea si o tigara nu le ureza "Buna dimineata", ajutandu-i sa isi indeplineasca ritualul zinic. Se gandi mai apoi la oamenii dependenti de macare si de aromele ei  sofisticate, dependenti de alcool, de atentie sau chiar de droguri. Pentru toti dependentii fiecare zi e o lupta: ori lupta cu dependenta, ori ii cedeaza.. e atat de greu sa renunti!
    Incepu sa rada atunci. Nu intelegea cum de unii oameni pur si simplu nu se pot abtine sa nu consume un produs care le face intr-un fel rau. Dar oare toate dependentele sunt un lucru rau? Intrebarea ii disparu repede din minte, caci se gandi la oamenii care nici macar nu recunosc ca sunt dependenti, chiar daca nu pot rezista nici macr o zi fara lucrul respectiv.
    Se gandi apoi la iubitul ei. Probabil dependenta ei era el. Se trezea cu el in gand si in maxim 10 minute ii trimitea un mesaj, mergeau impreuna la facultate, se plimbau, vedeau filme, urmareau tot felul de seriale.. era dependenta de iubire si - in mod ciudat - sa fii dependent nu i se mai parea acum atat de amuzant..


    Daca doriti sa vedeti un film si despre .. alte dependente ( dependenta sexuala, hai ca stiu ca asa v-am captat atentia) nu ezitati sa urmariti filmul Tentatii (i)rezistibile. 

    Atentie! Este o comedie destul de interesanta si.. poate cauza dependenta.






   Articol scris pentru SuperBlog 2013-proba 4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..