duminică, 26 mai 2013

Experienta stupida

  
    Azi e ziua aia cand ma simt patetica fara un motiv anume.
    Am fumat pentru prima data in viata mea si altceva in afara de tutun, si gestul asta m-a facut sa trec printr-o explozie de sentimente pe care cu greu le-am controlat. Am trecut de la nepasare la tristete fara sa am macar un motiv. M-am facut de ras in fata colegilor (sau cel putin asa cred, prietena mea a reactionat mai urat) si ma simt mai umilita ca niciodata.
     Nu este vina anturajului, am vrut doar sa vad cat de jos pot ajunge. Si acum imi este teama, dar stiu macar ca ma voi opri la timp. Mi-am aruncat toate tigarile, jurnalele vechi si ibricul preferat (unul gigantic, hai sa fim seriosi - cine naiba bea aproape 1 litru de cafea pe zi?!). Am scapat de toate dependentele, de tot ce apartine acum unui trecut de care nu o sa vreau sa mai aud prea curand.
     Vreau sa devin persoana care vreau sa fiu. Si vreau asta acum.

     P.S: Daca am invatat ceva despre fericire, stiu sigur ca fericirea nu se gaseste niciodata in trecut sau in viitor, ci intodeauna in prezent. Poate nu stiu eu unde sa caut, sau poate nu sunt eu ceea ce ar trebui..

      A.
    

15 comentarii:

  1. Fericirea nu este o destinatie... cand vei invata asta, vei reusi sa fii fericita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm.. si daca nu este o destinatie ce naiba este?

      Ștergere
    2. E o stare, o senzatie, un mod de a calatori, un fel de a simti... sunt multe idei despre ea, dar toate spun ca fericirea apare atunci cand renunti sa o mai cauti. Se intampla deseori sa fie chiar in fata ta si tu sa nu o vezi pentru ca ai impresia ca trebuie sa fie mai mult ori poate pentru ca esti coplesita de probleme.

      Ștergere
    3. Multumesc mult pentru explicatie.. am mai inteles putin.. dar mai e atat de mult.

      Ștergere
    4. Stiu... mai avem multe de invatat.

      Ștergere
  2. Esti mai presus de oricine si orice.Nu sunt aci sa-ti dau sfaturi sau sa postez o fraza scurta,cautata pe internet,printre maxime,aforisme si mai stiu eu ce fel de citate ale unor asa zisi celebri.Renuntul, este actiunea care,pe langa alte evenimente pe care le vei intampina si depasi.iti vor modela viata si ceea ce este "normal",a se petrece cu ea.Am renuntat si eu la consumul de alcool,dupa cativa ani,in care m-am agatat,de inca un mod de viata,boem,asa credeam eu,alaturi de cativa experti in consumul de bauturi alcoolice.Am renuntat in 2006 iar viata mea s-a schimbat total.Apreciez corectura pe care ai facut-o vietii tale de acum si ...atat.As mai fi apreciat daca ai fi avut cel mai scurt comentariu care s-ar fi cuvenit,raspunsului meu(printr-o poezie),la una din poeziile tale(Ploua cu sentimente).Asa cred eu ca ar fi fost normal,esti detinatoarea unui blog,scrii public,vrei,sau nu sa fi citita(ca doar de aceea postezi fel si fel),intr-un stil,care-mi place destul ca sa revin aici si sa las cateva comentarii.Stiu ca nu te intereseaza,insa uite...e un capitol,la care trebuie sa reflectezi si sa indrepti...uitarea,sau nepasarea.Ganduri bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru comentariu. Am crezut ca ma las de tigari, am crezut asta.. pana mi-a zis o colega ca nu ma pot lasa dintr-o data si in 2 secunde mi-am cumparat cateva. Probabil am un caracter slab.

      Ștergere
    2. Cand m-am decis sa renunt la fumat,eram internat in Spialul de boli contagioase din Cluj(orasul meu de suflet,cel drag,unde mi-am petrecut adolescenta si o parte a tineretii).Asistenta responsabila si cu salonul meu,s-a indragostit de mine si mi-a sugerat atat de simplu si eu,cuprins de euforia momentului,m-am agatat de sfatul ei de a renunta la fumat,incat,pe timpul sederii in spital si mai apoi pentru tot restul vietii mele,AM RENUNTAT! La fumat,evident...si la asistenta pe care n-am mai vazut-o niciodata de atunci,hahahehehe,era maritata,Ioiiii.Asadar,daca esti indragostita,renunta la orice fel de tigari,de dragul lui!Daca nu merge cu el,fa-o de dragul mamei,bunicii,tatalui,fratelui,sau de dragul vreunui anonim!Ganduri bune.:-)

      Ștergere
    3. Ei bine...scuze,eram internat in Spitalul,de unde am gasit Spialul...numai eu stiu,am gresit,na !

      Ștergere
    4. Sunt indragostita.. dar mi-a spus sa nu renunt pentru el. Nu cred ca simte nimic. Mi-e teama..

      Ștergere
    5. Esti indragostita de cine nu trebuie,atunci....Nu e vina ta,sunt sigur ca a intrat in acest joc periculos si frumos in acelasi timp,cu buna stiinta,te-a incurajat intr-un fel sa-l adori si sa-l visezi in orice clipa.Nu-l cunosc,insa e un "ticalos",care nu realizeaza pe cine are acum langa el.Nu va iesi nimic bun alaturi de el,nu merita dacat sa-l lasi in lumea lui mare si rea.Esti prea buna si sufletul-ti e prea larg deschis pentru el.Va trece si te vei bucura adevarat,atunci cand si un alt El,va fi indragostit de tine si tu de el.Am scris destul,nu-ti fie teama,de nimic,toate au un dram de rezolvare,timpul este de partea ta.Apuca-te de pictura,ramai in fata culorilor si a panzei,cufundata in pasiune...pentru arta si muzica clasica,smooth jazz.Fara,Sisu,Puya,sau altii cu muzica lor ciudata,fara tigari,oricare ar fi ele,fara El,un timp si te vei vindeca.Nu de tot,pentru ca se vor intampla prea multe in viata ta,ai sa vezi.Zambeste!!Ganduri bune.:-)

      Ștergere
    6. :)) Nu ascult Puya, doar Vama. Si nu el nu e bun pentru mine, eu nu sunt buna pentru el :D

      Ștergere
  3. Nu trebuie să vezi cât de jos poţi ajunge. Dacă ai căzut, te ridici, spui ''Asta e'' şi mergi mai departe!

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..