joi, 14 februarie 2013

Sarbatorind iubirea


    Ziua indragostitilor (sau Dragobetele pentru cei care prefera varianta romaneasca, oricum e cam acelasi lucru) m-a lasat mereu rece. Imi pare una din cele mai stupide sarbatori, mai stupida chiar si ca "Ziua pijamalelor" (in nu-stiu-care-tara) cand toata lumea se duce la munca sau la scoala imbracata in pijamale, de parca intreaga lume ar fi invadata de niste somnambuli pasnici. Ce naiba se intampla cu oamenii in ziua de azi?
     Noi de cand avem nevoie de o sarbatoare care sa aminteasca ce e iubrea? De ce avem nevoie sa incercuim data aia blestemata in calendar si sa ne amintim brusc ca iubim? Nimeni nu isi da seama cat de comerciala e sarbatoarea asta? Eu am ajuns sa o detest! Mi-e sila cand aud fel de fel de oameni, unii plangandu-se ca nu au cu cine sa iasa in oras, altii ca nu stiu ce cadouri sa cumpere ca sa impresioneze, inventand tot felul de declaratii false sau mai putin false (dar intodeauna fortate si exagerate, pentru ca sunt scrise "la comanda"). Ce naiba se intampla cu voi?
     Nu vedeti ca astia vor sa faca inimi din orice? Subliniez iar aspectul comercial al acestei sarbatori. Astia chiar ar face inimi din orice. Ne-ar vinde dragostea daca ar putea, ar vinde-o in pliculete ca alea de ceai. Ar face parfum din dragoste, rujuri, jucarii, beculete, orice poate fi vandut. Si voi ati cumpara tot ce va baga ei pe gat, fara sa obiectati, sa puneti intrebari sau sa ganditi. Chiar, de ce nu ganditi macar umpic?
     Eu m-am gandit si am ajuns sa ii detest. Au transformat iubirea intr-o chestie comericiala, au reusit sa scoata bani din asa-zise sentimente. Chiar nu era nevoie de asa ceva! Ce poate fi mai stupid ca o zi in care trebuie sa fii aproape obligat sa iubesti? Si-a pus cineva intrebarea ca poate nu ai ce sa iubesti? Ca nu ai pe cine?
      Nu vreau sa par doar o frustrata singura cu blog, dar eu una chiar nu am nevoie de o zi in care sa mi se impuna sa iubesc, sa mi se aminteasca obligatia de a iubi. Nu imi pot impune ei asta si nu imi pot impune asa ceva nici macar eu. Nu am putut alege niciodata de cine si cand sa ma indragostesc desi mi-am dorit asta cu toata fiinta mea.
       Raman la parerea ca iubirea renaste zilnic printr-un zambet, o vorba buna, o imbratisare sau orice gest micut dar niciodata doar odata pe an dintre petalele sangerii ale unui fir de trandafir.
   
      Poate asta e doar parerea mea. Azi am ajuns la concluzia ca din cauza lor imi displac si trandafirii. Incep sa urasc cuvantul "comercial".


    Anemona.

8 comentarii:

  1. Trebuie sa fiu al doilea "frustrat singur cu blog" si sa spun ca ai dreptate: e o porcarie comerciala, asa cum devin incet, incet toate sarbatorile. Asta tocmai pentru ca oamenii, cand aud de sarbatori, se gandesc doar la cadouri, flori, excursii si astfel de lucruri. In fond, ar trebui sa conteze ce sarbatoresc (daca tot sarbatoresc), nu cum. Ar trebui sa fie atenti la cei dragi tot timpul, nu doar o data, de doua ori pe an...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da..exact asta e si parerea mea..si sper ca nu suntem chiar atat de frustrati ;))

      Ștergere
  2. Huh,credeam ca sunt singura frustrata:))..Numai pe facebook am vazut 3265565655323 de persoane cum isi schimba brusc starea in "intr-o relatie."Si pozee,si declaratii si multe altele.Toti se iubesc pe site-urile de socializare si fata-n fata nu-si spun doua cuvinte.Nu doar de Ziua Indragostitilor ar trebui sa-i demonstram unei persoane cat de fericiti suntem ca exista in viata noastra sau cat de norocosi suntem ca o avem alaturi..Iubirea nu ar trebui sa depinda de un 14 februarie sau de mai stiu eu ce ! ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia de pe facebook sunt culmea :)) ma intreb cati dintre ei sunt cu adevarat fericiti 8-|

      Ștergere
  3. Ziua pijamalelor ? Ce tare ! Vreau si eu . Waw , asta ar fii chiar super , mi se pare o idee nostima si foarte comoda , mereu mi-am dorit sa plec pe unde vreau in pijamale , hi hi . Asa , acum revenind la 14 , chiar uitasem pe parcursul zilei de ziua asta pana a primit colega-mea de banca cadou de la iubita-su .
    Mi se pare aiurea ca e " ziua indragostitilor " , ar trebui macar sa fie " ziua iubirii " , iubirea e un sentiment important si ar trebui sarbatorit zilnic , sau ma rog , mai des , dar nu intre indragostiti , poate sa fie iubire intre mama-copil sau intre prieteni sau iubire pentru animale si tot asa.. mi se par dezgustatoare inimioarele alea gigantice , de parca marimea lor ar demonstra mai multa iubire . Mie imi placeau trandafirii rosii dar acum sincer mai draguti sunt cei albi sau alte flori .. E urat cum oamenii fac totul comercial , ar fii o zi a indragostitilor mult mai frumoasa daca nu ar aparea tot felul de chestii in magazine + reclame . Daca ar fii sa aleg intre Valentine's day sau Dragobetele , clar , Dragobetele .
    In orice caz , nu ma dau in vant dupa nici una , putin imi pasa . :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) In Thailanda parca era Ziua Pijamalelor, hehe :D
      Uite..la asta nu m-am gandit.. "ziua iubirii" chiar ar fi ceva frumos.. dar iubirea sa o oferi oricui si la cat mai multe persoane.. sau "Ziua zambetelor" :D

      Ștergere
    2. Yay! Vreau și eu Ziua Pijamalelor, e o idee așa de drăgălașă și originală! ^^ Cât despre Valentine's Da, sunt de părere că e o sărbătoare comercială, fără substanță.

      Ștergere
    3. Cam asta este si parerea mea..

      Ștergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..