duminică, 17 februarie 2013

Fericirea ignoranta


     Probabil ca fericirea inseamna sa iti doresti tot ceea ce ai deja, sa te multumesti cu ceea ce ai fara sa speri la mai mult. Nu stiu daca fericirea se bazeaza pe conceptul de "viata ideala",  dar cu siguranta sa fii fericit inseamna sa ai senzatia ca toate visele devin realitate.
     In jurul nostru sunt mult prea multi oameni fericiti. Ma intreb cati dintre ei se prefac (daca chiar se prefac). Sunt mai multe tipuri de fericire, dar observ din ce in ce mai des fericirea ignoranta a unora. Am trait si eu de multe ori aceasta iluzie, dar la mine a durat dureros de putin si de cele mai multe ori a fost urmata de o perioada de depresie. E groaznic sa realizezi ca totul a fost doar in mintea ta, dar cred ca si mai rau este ca cei din jur sa iti darame castelul din iluzii fara nici un fel de avertisment si sa te oblige sa vezi realitatea.
      Eu uneori ma simt fericita. Uneori chiar ajung la concluzia ca am (aproape) tot ce mi-am putut dori. Pacat ca starea de euforie nu tine prea mult. Incep sa cred ca fericirea nu poate fi o stare permantenta.
      Am observat ca unii oameni in ignoranta lor sunt fericiti. Eu in ignoranta mea eram fericita. Poate nu aveam nevoie ca cineva sa ma trezeasca la realitate. Unii oameni nu pot supravietui realitatii. Unii oameni nu stiu sa traiasca. 
      Vreau sa invat sa traiesc.Chiar vreau. Momentan doar supravietuiesc.

     
   Anemona

8 comentarii:

  1. Mereu, dar mereu, oricat am avea, vrem mai mult. Mereu.

    Vrei sa traiesti? Incearca sa vezi peste aparente... sa vezi in orice, frumosul lucrurilor

    RăspundețiȘtergere
  2. Intotdeauna iubim ceea ce ne lipseste, insa ceea ce avem e mereu mai bun decat ceea ce am putea avea.
    Numai cu inima putem vedea lucrurile corect.Esentialul este invizibil pentru ochi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da..ai dreptate..pacat ca ce vrea inima mintea respinge..e dur razboiul asta

      Ștergere
  3. este bine ce vrei, fericirea inseamna multe :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu ce sa spun . Intr-adevar , fericirea nu e o stare permanenta , daca ar fii asa nu ne-am da seama ca-i fericire si ar fii plictisitor.
    Fericirea o simti dupa durere , altfel ar fii fara sens . Cred ca putem gasii putina fericire in orice , depinde cat de mult ne dorim sa vedem partea plina a paharului si cat de mult putem sa pastram aceasta imagine . Cred ca tine de optimism si toate cele..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm.. imi place ca gandesti pozitiv :D invata-ma si pe mine, hihi..

      Ștergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..