sâmbătă, 22 septembrie 2012

Dumnezeu este o .. femeie?


    Probabil stim cu totii ca Dumnezeu exista, indiferent de religia pe care o avem. El exista in nenumarate forme, dar exista. Mi-ar placea sa cred ca toti l-am simtit, intr-un fel sau altul, atunci cand am fost fericiti, tristi, ne-am simtit nedreptatiti, ne-am indragostit, am plans, am ras, etc.

    Eu mereu mi-am imaginat ca Dumnezeu este o femeie. Este doar parerea mea, si unii vor spune ca am aceasta parere pentru ca sunt femeie la randul meu. Dar spuneti-mi mie, cine intelege mai bine jocurile, decat o femeie? Cui ii place cel mai mult sa se joace? Si - la urma urmei - nu asta este viata? Un joc..
    Cand eram mica imi imaginam ca intregul Univers poate fi redus la simpla schema a unei case de papusi. Ca cineva se joaca cu noi, si mereu cand suntem tristi ne ajuta sa trecem peste, sau cand suntem fericiti are grija ca asta sa nu dureze la nesfarsit. Repet, este doar umila mea parere..
   
    Probabil Dumnezeu iubeste detaliile. In lume exista atat de multe specii de flori, fluturi, animale.. si probabil stim cu totii ca femeile iubesc detaliile.
    Universul a fost creat din iubire. Femeile isi urmeaza inima, barbatii sunt mult mai rationali.
 
    Vedeti ce spun?!
    Repet, ce scriu acum este doar parerea mea si nu am pretentia ca nimeni sa o impartaseasca.
    Pentru femei s-au daramat si construit imperii. Amintiti-va de Elena din Troia. De Eva, pentru care Adam a facut tot posibilul sa creeze o lume mai buna dupa ce din cauza ei au fost izgoniti din Rai. Amintiti-va si de Isis, zeita vietii, careia i se supuneau toti egiptenii. Amintiti-va de acele femei ireal de frumoase, care reusesc sa obtina tot ceea ce vor.
    Eu cred ca Dumnezeu este femeie. Una deosebit de frumoasa, demon si inger in aceeasi masura. Una care poarta portjartiere, are parul facut din raze de soare si ochii negrii ce imprumuta culoarea infinita a Universului. O femeie perfecta in adevaratul sens al cuvantului.

     Am vorbit cu profesoara de religie si mi-a spus ca Dumnezeu nu are sex. Un coleg a contrazis-o si a spus ca Dumnezeu e barbat. Eu am spus ca este femeie. Cea mai interesanta parere a fost a unei colege, care zambind a spus ca "Dumnezeu e un copil, iar Pamantul este ca o minge cu care sa joaca."
 
     Voi cum il vedeti pe Dumnezeu? Sper din tot sufletul sa nu luati acest articol prea personal :D

12 comentarii:

  1. Frumos punct de vedere ! :)
    Cred totusi ca Dumnezeu are trasaturi pe care un om nu le poate avea, omul traieste aici in jungla si asta il face sa isi piarda curatia cu care a venit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, Dumnezeu are multe insusiri pe care oamenii nu le au. Ma bucur ca iti place >:D<

      Ștergere
  2. waaw!
    Superb articolul tau Sorina.

    Eu cred ca nu are importanta cum il vezi tu pe Dumnezeu. Atata timp cat crezi ca exista totul e perfect.

    Imi place ideea colegului tau, care a spus ca Dumnezeu e un copil.
    Eu nu m-am gandit niciodata la asta. Cand ma gandesc la Dumnezeu, ma gandesc la iubire, perfectiune, iertare, intelepciune si multe altele, dar nu am incercat niciodata sa-I asociez un chip.
    In biserica de la mine din sat, pe cupola e pictat un batran. Preotul spune ca aceea este o reprezentare a lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur enorm ca iti place articolul, sincer ma cam asteptam sa "imi sara in cap" multa lume, hi hi!

      Ștergere
  3. Cat de frumos ! Nu stii cat ma bucur ca ai scris aceasta postare , iti multumesc , cea mai mare bucurie pentru mine este sa vad credinciosi ce vorbesc asa frumos despre Domnul . Si chestia cu casa de papusi .. nu pot sa cred ca am gandit la fel in copilarie ! Si eu am facut aceasta comparatie acum cativa ani cand ma jucam la randul meu cu papusile , interesant nu ? Niciodata nu m-am gandit ca Dumnezeu ar fi femeie .. dar chiar daca ar fi nu mi-ar pasa , nu m-ar schimba cu nimic aceasta informatie . Hm.. am scris cam multicel , sper ca nu te-am plictisit , hi hi . Multumesc inca odata pentru aceasta postare deosebita , pupici ! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici tu nu stii cat ma bucur ca mi-ai lasat acest comentariu, l-am citit si l-am recitit si mi-am dat seama ca pentru oamenii ca tine scriu. Multumesc si eu pentru ca ai citit, si ma bucur enorm ca ti-a placut atat de mult <3

      Ștergere
  4. Ok,pai acum ma bag si eu ca musca in treaba,si se pare ca sunt primul reprezentant de gen masculin,voua domnisoarelor v-a convenit ce a spus pentru ca in delirul vostru aveti acelasi sex ca si "EL" Atotputernicul
    Desigur ca va convine sa credeti asta deoarece va simtiti mai puternice,mai importante.
    Inainte sa formulez deznodamantul ma adresez autoarei,dar barbatii nu pot fii atenti la detalii ? Ce-i drept putini dintre ei.
    In toate scrieriile se specifica si se subantelege ca Dumnezeu e barbat si tu bre te-ai gandit ca e femeie.
    Mai treci pe la biserica si citeste Crezul,ai sa deduci poate ca e de sex masculin.
    Ma simt mai bine,voi fetelor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha, chiar iti asteptam comentariul >:D<.
      "Desigur ca va convine sa credeti asta deoarece va simtiti mai puternice,mai importante." - si voi nu simtiti acelasi lucru? Hmm.. Oare religia este in stansa legatura cu faptul ca Dumnezeu e barbat? Stim cu toti ca atat crestinismul cat si alte religii au aparut in perioada cand femeile erau persecutate, iar rolul lor era acela de a ace copii si a avea grija de familie. Incep sa dau in altele, upsi..

      Concluzie: Dumnezeul MEU e femeie. Una secsi. :))

      Ștergere
  5. Citeste Sfanta Scriptura si o sa afli raspuns la orice intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie-mi place ce-ai scris. Unii ar zice ca iti bati joc sau ca vorbesti prostii. Dar e pur si simplu parerea ta. Eu pe Dumnezeu il vad ca pe cineva care asteapta sa vada daca trecem 'testul vietii' pentru a ajunge alaturi de el. Nu-i pot atribui o varsta, un sex sau o infatisare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai reusit sa descoperi mesajul din spatele textului, in nici un caz intentia mea nu a fost sa imi bat joc sau sa vorbesc aiurea, mi-am dorit doar sa imi impartasesc opinia. :D

      Ștergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..