luni, 3 septembrie 2012

Contraste



    "Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" - este titlul unei carti in care sunt analizate comportamentele ambelor sexe, evidentiate diferentele (dar si asemanarile), descrise comportamentele fiecaruia si multe altele. Cand am vazut tema propusa, nu m-am putut abtine sa ma gandesc la aceasta carte.
  
    Parerea mea este ca intodeauna diferentele au dat nastere unor controverse. Iar cand vine vorba despre barbati si femei, nu cred ca exista nici o exceptie de la aceasta regula.
    Stim cu totii ca barbatii sunt niste fiinte logice, rationale, care stiu ce vor (sau de cele mai multe ori lasa impresia asta), protectori, uneori sensibili, cu mult umor, etc. Femeile tind sa fie emotive, nehotarate, au nevoie sa fie protejate, tind sa colectioneze tot felul de nimicuri (sau asta fac doar eu?), etc.

      Barbat si femeie.
      Negru si rosu.
      Rece si fierbinte.
      Iarna si vara.
      Zambet si lacrima.
   
     Se spune ca "contrastele se atrag".  Cu totii suntem diferiti, dar ne completam reciproc. Probabil trebuie sa gasim acea persoana care sa reuseasca sa ne descifreze orice privire, care sa ne inteleaga, iubeasca neconditionat, etc.
     In opinia mea razboiul dintre sexe a devenit, de-a lungul timpului, doar un cliseu. In trecut femeile erau persecutate si se considera ca ele trebuie doar sa aiba grija de familie si de treburile casnice. Nu se punea accent pe sentimentele lor iar dorintele le erau pur si simplu ignorate. Acum, femeile au aceleasi drepturi ca si barbatii. Sunt libere sa faca ce vor, la fel ca si barbatii. Fiecare persoana poate sa decida cum vrea sa fie si cine vrea sa fie.
      Uneori "razboiul dintre sexe" porneste de la cliseul ca "toti barbatii sunt la fel" (sau invers). Dezamagirile ne fac de cele mai multe ori sa generalizam, si nu mai suntem capabili sa dam o noua sansa. Ceea ce este total gresit.
      Jumatatea ta se poate afla oriunde. Poate fi colegul nesuferit de la birou, vecina care zambeste fara motiv de fiecare data cand te vede, prietena pe care brusc nu o mai poti vedea ca inainte, prietenul fratelui tau, etc.
      Unii oameni isi gasesc jumatatea intr-o persoana de acelasi sex. Eu nu consider gresit acest lucru. Am invatat la orele de biologie ca homosexualitatea este privita de societate ca o boala. Dar lucrurile nu stau chiar asa.. ea depinde de cantitatea de cromozomi din corp. Unii barbati au accentuata mai mult decat trebuie partea feminina, si se simt prizonieri intr-un trup care nu este al lor. Asta li se poate intampla si femeilor.
     Nu am nimic impotriva  homosexualitatii. Dar daca faci asta doar ca sa fii la moda, ca o fac prietenii tai sau pentru ca nu vrei sa ranesti sentimentele cuiva, devine o problema.
   
     Casatoria reprezinta legamantul dintre doua persoane care se iubesc. De ce nu ar putea fi acest legamant facut si intre persoanele de acelasi sex?.. 
     Mi-ar placea ca oamenii sa fie mai deschisi la minte.

       Tu ce parere ai despre legalizarea casatoriei intre persoanele de acelasi sex?
    

Articol inscris in BLOG POWER 38 dupa o tema aleasa de Sebastian Arcon :
Bătălia sexelor
  • Este doar un clișeu sau acest război chiar există și dacă da, cum se manifestă?
  • Care sunt motivele ce generează rivalitatea dintre cele două sexe? Au legătură cu dezamăgirile suferite unul din cauza celuilalt?
  • Sunteți de acord cu homosexualitatea? Credeți că ar trebui legalizate căsătoriile între persoane de același sex în toata lumea?
  Alte articole: Batalia sexelor

13 comentarii:

  1. Foarte interesanta parerea ta despre homosexualitate :) Articolul tau in general este foarte bine scris! Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Diferenţe sunt multe.Totul e diferit între bărbat şi femeie!Poate că de aceea li se zice ,,sexe opuse".

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit articolul tău şi am o întrebare: De ce îi consideri mai deschişi la minte pe homosexuali decât pe ceilalţi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii consider mai deschisi la minte decat persoanele care nu reusesc sa accepte asa ceva.

      Ștergere
    2. Întrebarea era DE CE ?

      Ștergere
    3. Pentru ca ei reusesc sa accepte ca iubirea exista in mai multe forme, si fiecare este liber sa traiasca asa cum vrea..

      Ștergere
    4. Aşa este. Mulţumesc pentru răspuns.

      Ștergere
    5. Multumesc si eu, si imi cer scuze ca nu am oferit un raspuns coerent de prima data.

      Ștergere
  4. "Se spune ca <>. Cu totii suntem diferiti, dar ne completam reciproc." - într-adevăr ai pus punctul pe i aici. Iar războiul dintre sexe (această așa-numită bătălie) cred că a fost declanșat și conceptualizat în special de media, de-a lungul timpului, sau cel puțin amplificat, încât astăzi avem la dispoziție o literatură amplă pe acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur sa gasesc oameni deschisi la minte :)

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..