luni, 16 iulie 2012

Un suflet ca al meu!


  Cred ca printre cele mai grele (dar si cele mai placute) lucruri in viata asta este sa gasesti persoane care sa iti impartaseasca gandurile,sentimentele sau trairile.
  Prietenia este diferita,pentru ca sentimentele impartite de doua persoane sunt mereu diferite fata de altele. Imi propun ca aici sa vorbesc putin despre prietenii mei,chiar daca multi nu vor vedea aceasta postare (pentru ca nu au link-ul blogului).

   Pe EA o stiu de cand m-am nascut.Parintii nostrii erau prieteni,stateam in apartamente vecine si as putea sa spun ca am copilarit cu ea.Eram ca doua surori.Tin minte ca il dadeam pe fratele meu (care este mai mic cu 2 ani si 7 luni) jos din patut si ne suiam noi :)).Mai imi amintesc si vacantele EAcu ea la bunici.Sau cand incerca sa ma ajute la mate.Cand ne jucam cu papusile,sau de-a profesoara.Cand i-am povestit de prima iubire,si viceversa.Cand m-am tradat.. si cum nu am mai vorbit un an,si dupa am iertat,dar nu am reusit sa uit.Nu eram pregatita sa renunt la poveste..Si nu imi pare rau.Ea merita o noua sansa.Noi meritam o noua sansa..
   Ea m-a invatat ca prietenia nu moare niciodata,ca uneori o noua sansa poate schimba o persoana.. si pentru asta ii multumesc.
  
  Pe EA o stiu de la gradinita.Ne intelegeam foarte bine,dupa in generala am fost in aceeasi clasa.. Intr-un timp ne indepartasem una de alta,dar am reusit sa depasim acel moment si acum suntem bune prietene,chiar daca suntem in licee diferite :D.
  Ea m-a invatat ca prietenia poate trece peste orice obstacol.


  Pe EA o stiu de cand s-a mutat la noi la scoala,in clasa a III-a.Era genul ala de eleva care adora sa invete, iar eu eram exact invers :)).Nu prea ne-am bagat in seama la inceput,chiar daca locuiam in acelasi cartier. Dar s-a intamplat ceva .. intr-o zi in care ploaia nu incetase de cateva ore.Cand ma duceam acasa, am cazut intr-o balta,pe strada! (deh,sunt mai aiurita de felul meu).Ea m-a ajutat sa ma ridic (nici acum nu stiu de unde a aparut) si am plecat acasa impreuna.Dupa,am vorbit foarte mult si am ajuns sa o cunosc mai bine. Am devenit prietene foarte bune,am facut multe prostii impreuna,am dormit una la alta, ne-am facut temele impreuna,ne-am promis ca vom fi impreuna mereu,indiferent de piedici..
  Ea m-a invatat ce dulce este o prietenie,cand exista si o doza de nebunie pe undeva pe acolo!

  Pe EA am cunoscut-o cand a venit la noi la scoala in clasa a IV-a.Era foarte copilaroasa,si la fel eram si eu. Stiu ca ne jucam cu papusile dupa ore,si uneori uitam si sa ne facem temele :)).
  Ea m-a invatat ca e bine sa fii mereu copil,sa iti pastrezi puritatea sufletului.


  Pe EL l-am cunoscut in vacanta de vara.Era amuzant si am aflat ca vom fi colegi.Am vorbit mai mult, si ne-am inteles din prima clipa.
  M-a invatat ca poate exista o prietenie sincera intre un baiat si o fata, chiar daca uneori pare imposibil.  

  Pe EA am cunoscut-o in vacanta la bunici,si am aflat ca suntem din acelasi oras.Ne vedem foarte rar,dar mereu ne intelegem bine si ne spunem toate secretele.
  M-a invatat ca prietenii raman prieteni indiferent de timpul in care nu reusesc sa vorbeasca.  

  Pe EA am cunoscut-o pe blog.Am vorbit multe luni,ne intelegeam foarte bine.Era ceva ciudat, parca gandea ca mine,si trecuse prin tot ceea ce trecusem si eu.Nu am mai intalnit o persoana care sa fie aproape ca mine.Repet,e ciudat,pare ireal.. 
  Cand ne-am intalnit in Brasov,am stiut ca vom fi prietene pentru toata viata, indiferent de distanta care o sa fie intre noi.
  Atunci cand vorbesc cu ea,ma simt cu adevarat EU.. 
  M-a invatat ca prietenia nu tine cont de distanta dintre oameni.Ca o poti "gasi" in cele mai neasteptate locuri.Ca prietenia este cea mai importanta..


  Consider ca prietenia adevarata nu are termen de valabilitate.O prietenie poate dura o viata,daca ambele persoane se inteleg si isi acorda interesul.Orgoliile si interesele nu isi au locul intr-o prietenie. Nici minciuna sau falsitatea.
  Cred ca este usor sa iti faci un prieten,dar mai greu sa il pastrezi.

 Cele de mai sus sunt povestile mele,dar sunt convinsa ca si voi aveti prieteni si ati trecut prin experiente extraordinare!
  Oamenii fara prieteni cu siguranta simt ca ceva lipseste din viata lor.Si e ciudat,sa nu ai prieteni .. Dintre atatea persoane cu care intrii in contact zilnic,sa nu resusesti sa gasesti nici un suflet aproape de al tau!Parca mi-e groaza si sa ma gandesc la asta..
  Mi-as dori ca fiecare sa gasim acea persoana care sa ne inteleaga dintr-o privire,si daca sunt mai multe persoane,cu atat mai bine! :D 
  Mi-as dori ca fiecare sa gasim niste suflete asemenea alor noastre..
  
  P.S:Acum vad cat de mult am scris.. Dumnezeule!Dar mi-a placut atat de mult tema,ca nu m-am putut abtine sa nu ma gandesc la toti prietenii mei :D. 

  Articol inscris pentru MWB cu urmatoarea tema alesa de Irealia:
    Are prietenia termen de valabilitate?
    Poate distanţa distruge anii de gânduri împărtăşite cu o persoană sau mai multe?
    Cât valorează ego-ul personal şi orgoliul într-o relaţie de prietenie?"

27 de comentarii:

  1. Am o prietena care ma intelege doar dintr-o privire... doar ca ma intelege doar la suprafata, fiindca in interior n-o las sa vada, fir-ar :(. Bine, e vina mea, recunosc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uneori e mai bine sa nu lasi anumiti oameni sa te vada cum esti cu adevarat,dar daca ai incredere si tii la ea poti face lucrul acesta :D

      Ștergere
  2. vad ca ai multi prieteni, bucuara-te si apreciaza-i pentru ca prietenia se castiga greu si se pierde repede.
    frumos articol!
    frumoasa tema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tema este superba :D
      Multumesc mult pentru apreciere >:D<

      Ștergere
  3. Prietena mea stie mereu cand mint, cand sunt suparata, cand sunt vesele... uneori si la ce ma gandesc !!! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce dragut :x si eu doar cu prietena din Brasov am trait asta :X:X

      Ștergere
  4. Fericito! N-ai trecut prin prietenii ca lebăda prin apă, te-ai udat leoarcă, ai tras concluzii şi-ai învăţat din experienţe. Să ai parte de acelaşi frumos şi normal în toate relaţiile tale viitoare. Şi să le păstrezi pe celelalte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult,si da-mi voie sa iti spun ca este superba tema pe care ai ales-o >:D<

      Ștergere
  5. să ții bine de prietenii tăi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa incerc >:D< o sa fac totul ca sa fie la fel cum este acum

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Si-au pus amprentele in sufletul meu,e imposibil sa ii uit

      Ștergere
  7. e greu sa uiti asa ceva...
    stie vre unul dintre ei despre blogul tau? il citeste vre unul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar fata din Brasov.Simt ca daca ar sti mai multa lume,nu as mai putea fi atat de sincera,si ar trebui sa scriu povestile altor oameni.. Mi-e groaza sa ma gandesc la asta.

      Ștergere
  8. Frumoasă poveste despre prietenie. Dar să nu uiţi nicicând: vine o zi în care şi cei mai buni prieteni se vor despărţi. Să numim acea zi "selecţie naturală"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vreau sa vina acea zi :( nu mi se poate intampla..mie.Nu o sa las asta sa se intample.

      Ștergere
    2. Frumoasa doamnă cernită nu ne întreabă dacă vrem sau nu vrem s-o urmăm. Ea doar îşi face datoria după cum scrie la soroc.

      Ștergere
    3. Sper sa aman cat pot acele zile :(

      Ștergere
    4. asta nu poate amana nimeni, mi se pare inocent gestul tau de a-ti imagina ca poti face asta

      Ștergere
    5. Cred ca poti obtine orice vrei,daca iti doresti suficient

      Ștergere
  9. Felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  10. Timp de 10 minute am trait amintirile tale.Mi-a placut ce am citit.Succes!

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumos chiar, sa fii inconjurata de atata lume ce-ti vrea binele, sa nu ramai niciodata singura. Pretuieste aceste momente, pentru ca atunci cand vei fi la casa ta, se vor schimba multe..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu inca mai sper sa aman acele momente,eventual sa nu se intample niciodata asa ceva..

      Ștergere
  12. As fi preferat sa dai si nume... Oricum, foarte bun articol, felicitari pt el :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult :D nu am dat nume pentru ca majoritatea nu stiu de acest blog..

      Ștergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..