duminică, 15 ianuarie 2012

O altfel de poveste (3).


  Ce cauta acolo?..
  Uitase ca acel loc nu era al ei,era al lor. Stia ca ii lipsise atingerea lui,tanjea dupa prezenta lui.. era ceva mai presus de cuvinte.
  Se aseza pe banca si nu spuse nimic.Nici el nu vorbea.Fata se uita in gol,iar baiatul se intreba daca sa o priveasca sau sa ii urmeze exemplul.. Cand isi facu curaj si o privi,o vazu mai frumoasa ca oricand. Asa, ciufulita,nedormita,imbracata neglijent.. dar cu gandul numai la el.In ochii lui era superba.In inima lui era doar ea.
  Fata se intreba de ce nu vorbea.Se uita la ea,dar nu spunea nimic.Tacerea lui o ranea,ii provoca o avalansa de intrebari.. toate incepeau cu "de ce?": De ce ii spuse ca o iubeste? De ce il crezuse? De ce,daca o iubea, a ranit-o asa de tare? De ce nu spune acum nimic? De ce o priveste in felul ala? De ce simte ca se indragosteste de el iar si iar,cand ea incearca sa il scoata din inchisoarea inimii ei?..
  Baiatul inca se uita la ea. Nu stia ce sa ii spuna.Ar fi vrut sa ii ceara o noua sansa, dar ar fi parut ipocrit. Daca era in locul ei nu ar fi crezut nimic.Ii era teama de refuzul ei,ii era teama ca va strica tot ceea ce a fost (si poate inca era) intre ei.O lacrima incepu sa i se prelinga din ochii tristi.. nu,nu putea sa o lase sa il vada asa. El era mereu puternic,mereu stia ce vrea,nu putea sa fie slab,nu azi..
  Se ridica de pe banca si vru sa plece.
  Fata il prinse de mana si il privi in ochi, soptindu-i usor: "Stai.."
 

8 comentarii:

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..