vineri, 25 octombrie 2013

Jocurile online - intre pasiune si metoda de socializare


      In zilele noastre, jocurile online sunt considerate de catre tot mai multe persoane drept cea mai buna metoda de a petrece timpul liber. Oamenii intra tot mai des pe forumuri de gaming, socializeaza impartasind impresii cu alti jucatori, organizeaza adevarate campionate online si isi fac noi prieteni virtuali. Consider ca oricine poate gasi un joc care sa-i capteze atentia, indiferent de varsta sau personalitate, intrucat persoanei respective i se ofera o gama larga de jocuri din care sa aleaga: incepand cu jocuri de familie sau simulatoare (de exemplu Seria Sims), pana la jocuri intense cu multa violenta ( exemple: Dead Space, F.E.A.R.,), jocuri de echipa (League of Legends, Dota), jocuri cretive, jocuri in care iti poti crea propria lume (Minecraft), jocuri de strategie (Age of Empires), etc.
     Viitorul jocurilor online este unul promitator, daca privim sub aspectul numarului de jucatori pe care unele dintre acestea il au si banii investiti de cei pasionati in diferite jocuri. League of Legends este un exemplu foarte bun, intrucat acesta are la momentul actual un numar de aproximativ 5 milioane de jucatori online/zi, reusind chiar sa surclaseze World of Warcraft care a detinut acest titlu din momentul aparitiei primei parti in 2004 si pana pe la jumatatea anului 2012. Un alt exemplu a succesului capatat de jocurile online este cel al Starcraftului care in Coreea de Sud este considerat e-sport-ul (sportul electronic) national, existand 3 posturi de televiziune diferite care difuzeaza meciurile, iar jucatorii profesionisti sunt adevarate celebritati, avand fancluburi care numara aproximativ jumatate de milion de membrii.
     In ceea ce priveste componentele calculatorului, in special placa de baza necesara rularii marii majoritati de jocuri care apar (fiecare avand o grafica destul de avansata si complexa), as recomanda placile video nVidia (cum este un GTX 660), deoarece nVidia are cateva caracteristici demne de mentionat cum este de exemplu Nvidia physx (care ofera o experienta mai realista a perceperii cadrelor jocului) si nVidia 3D Vision. Singurul dezavantaj al placilor de la nVidia, este pretul care este perceput ca fiind mare comparativ cu multe dintre placile celor de la ATI, dar investitia este una de viitor in cazul in care jocurile video sunt o mare pasiune si vrei sa poti juca orice joc apare cu toate detaliile la maxim fara sa ai vreun moment in care jocul sa-ti mearga sub 10fps. Consider ca o placa nVidia cumparata dintr-un magazin online este o alegere perfecta daca jocurile online reprezinta pentru tine o pasiune si doresti sa beneficiezi de toate avantajele uneia dintre cele mai bune placi video.
    Recunosc ca jocurile online mi-au captat atentia inca de mica. Visul meu este sa fac parte din echipa nationala de la League of Legends, sa fiu unul din cei mai buni jucatori din tara. Joc acest joc de aproximativ un an si datorita lui am legat foarte multe prietenii cu oameni din toata tara.
    Consider ca jocurile online sunt un mod placut de a-ti petrece timpul liber, o ocazie pentru a cunoaste persoane noi si o sansa sa traiesti de fiecare data alte povesti, reusind sa te transpui pentru cateva ore in pielea caracterelor.

     Articol scris pentru Super Blog 2013-proba 10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..