duminică, 2 iunie 2013

Sah pe tabla destinului


      Suntem aceleasi piese de sah pe tabla infinita a destinului, dar cineva a hotarat sa schimbe regulile.
      Nu am inteles nici acum de ce nebunul se misca ca un simplu pion. Cine l-a invatat sa faca asta? Cred ca i-a ucis cineva si ultimul vis, pentru ca se vede ca este mai hotarat ca niciodata sa devina altcineva. Pacat, orice tabla de sah are nevoie de un nebun, pioni sunt atat de multi..
      Si de cand doi regi au nevoie sa mearga alaturi, cu mainile inlantuite atat de nefiresc? Oare prietenia nu tine cont de nici un fel de regula? Va rog, sa ii opreasca cineva! Spuneti-le ca doar unul din ei poate sa fie invingator. Cum adica ce inseamna invvingator intr-o prietenie? Hm.. pai asta este probabil un nonsens, dar nu a contat si nu o sa conteze vreodata. O sa iti uiti toate dilemele cand o sa ii vezi cum se lupta pentru putere.. ah, ce orgoliosi sunt regii! Da-le doar un pretext si vor isca o lupta, fara sa se gandeasca la consecinte.
     Si de ce sunt atat de multe regine pe tabla asta de sah? Ar fi minunat daca fiecare ar arata diferit, sau macar daca s-ar misca in alt mod, dar acum este o adevarata harababura! Eu nu mai inteleg nimic. Reginele se privesc cu invidie (sau cel putin asa imi pare mie), se imita una pe alta, se evita cu gratie.. imi explica cineva ce s-a intamplat? Cine a schimbat regulile?
     Incerc sa ignor tot ceea ce mi se pare ciudat dar nu pot. O gramada de piese vin spre mine, alearga, ma depasesc zambind rece si superior.. oare nu isi dau seama ca se indrepata in directia inversa? Sa ma intorc si sa alerg dupa ele, sa raman pe loc, sa inaintez in neant.. ce sa fac acum?
      E ciudat sa fii singurul pion care isi doreste sa joace sah dupa vechile reguli. Si cand ma gandesc ca m-as putea transforma oricand intr-o regina, daca mi-as dori cu adevarat..

     Anemona.

10 comentarii:

  1. Suntem piesele perfecte dintr-un joc de șah pervers, unde toată lumea minte și toți merg pe interes.
    Atât am de spus.

    RăspundețiȘtergere
  2. he..he..
    se pare ca nu te-ai distrat week-end-ul asta.
    pacat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am distrat la petrecere :D sii.. recunosc ca m-am gandit (si) la blog mai mult decat a fost nevoie.. dar m-am distrat.

      Ștergere
    2. Este totusi o contradictie intre distractie/relaxare si articolul scris de tine.
      sfatul meu sincer: lasa calculatorul..blogul si alte chestii electronice..si petrece mai mult timp afara...la aer...

      Ștergere
    3. :) Ies si afara, dar am si blog. :-?? Ce e rau in asta?

      Ștergere
    4. E o tampenie blogul. Iti ocupa timpul degeaba. Mai ales cand sunt unii care dau sfaturi "orbeste", pentru ca nu stiu care e de fapt situatia ta, doar citesc o postare si isi dau cu parerea. Nu! Un sfat trebuie sa primesti de la un prieten/a, care stie situatia ta, si cum sa reactionezi, cum sa faci mai departe. Cei de pe blog degeaba vorbesc, si lasa comentarii.

      Ștergere
    5. Nu ii ascult pe toti.. dar uneori au dreptate.. si asa sunt eu, dependenta de parerile altora.

      Ștergere
    6. Inseamna ca esti dependenta de pareri proaste. Daca esti dependenta de parerile altora, ai prieteni! Nu ai nevoie de un blog ca sa primesti lectii de viata. Tot ce primesti sunt doar niste idei pentru Lumea Imaginara a ta.

      Ștergere
    7. Sa ghicesc.. tu esti primul meu anonim? Ala enervant de inteligent care crede ca le stie pe toate? :P

      Ștergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..