duminică, 10 martie 2013

A scrie

   
     Nu stiu daca asta este un dar sau un blestem, dar cu siguranta asta ma reprezinta. Este ceea ce sunt, face parte din fiinta mea si orice as face nu pot schimba asta la mine. Daca nu scriu, incep sa gandesc ca si cum as scrie. Am nevoie sa imi vad gandurile asternute pe hartie, am nevoie sa imi disec fiinta in mii de bucati pentru ca sa ma regasesc macar pentru doar cateva clipe.
     Am o sansa sa imi termin cartea si sa o public. Mi-e frica. Mi-e frica pentru ca mi-au zis ca scriu bine. Ma sperie gandul asta. Poate au asteptari prea mari. Nu pot fi buna, nu pot fi cum spun ei ca sunt. Am doar 18 ani. Nu am citit suficient. Nu am un stil destul de bun. Eu doar scriu.. asta e tot ce fac. Mi-e foarte frica pentru ca stiu ca atunci cand o sa imi termin cartea, cand voi corecta chiar si ultima virgula.. atunci o sa ma apuce sila. Niciodata nu mai recitesc ceea ce am scris. Momentan ma simt atasata de Rose. Dar dupa ce o public, o sa imi fie greata. De toate personajele, de naratiune, din bucatile de suflet pe care le-am asternut printre randuri.. o sa imi fie sila pentru ca i-am imprumutat lui Rose trasaturile mele, sila ca nu am stiut sa traiesc cum trebuie si eu doar am scris.
      Ploua si mie mi-e teama sa scriu ultimul capitol. Mi-e teama sa scriu pur si simplu. Mi-e teama sa nu pierd ceva din mine.

      Anemona.

8 comentarii:

  1. Visătorul de cuvinte își încearcă pentru ultima oară puterea creatoare. Nu știe ce să scrie și nici nu va afla decât în momentul în care va pune ultimul punct la sfârșitul ultimei fraze. Cuvintele par a juca un “joc secund, mai pur”, atrăgându-l în imensitatea lor, copleșindu-l până la nefiinţă: visătorul de cuvinte intuiește în fiecare vers un nou început, o nouă încercare de a atinge ceva care rămâne mereu de neatins.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai si daca mereu ramane neatins..de ce merita sa incerci? Sau mai bine zis..oare merita sa incerci?

      Ștergere
  2. daca vei scrie si ultimul capitol Rose va fi si este o parte din tine,in orice creatie facuta de noi ramane o particica..

    RăspundețiȘtergere
  3. Gandeste-te ca daca scrii ultimul capitol, inchei o poveste si vei putea continua cu alta. Publicand-o, va ajunge la mai multi oameni care o vor aprecia, sau o vor critica. Dar oricum ar fi, daca vrei sa continui sa scrii trebuie sa termini cartea asta, sa inveti din greseli, critici, care vor aparea iremediabil si urmatoarele tale creatii vor fi din ce in ce mai bune in felul asta.
    Poti sa o publici sub un nume anonim daca ti-e frica. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit si la posibilitatea asta :D nu sunt inca hotarata.

      Ștergere
  4. Sa nu-ti fie teama ! N-o sa se intample nimic rau , o sa se intample lucruri bune.
    Multi autori celebrii " doar au scris " , nici nu trebuie sa fie scrisul ceva complex , trebuie sa fii relaxat , sa-ti placa , sa iubesti scrisul cu inima nu cu creierul.
    Cred ca daca asta se intampla , o sa-i transmiti si cititorului acelasi lucru . Nu trebuie sa fii scarbita de carte , este a ta , e deosebita , e unica !
    Eu zic sa n-o publici cu nume anonim , vreau sa rasfoiesc pagini din Rose.

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..