marți, 30 octombrie 2012

Problematica timpului

 
    Vine o vreme cand timpul nu ne mai ajunge, cand saptamanile trec atat de repede ca uitam si in ce zi suntem, cand responsabilitatile sunt din ce in ce mai multe si ne simtim coplesiti, cand rareori se gaseste cate un moment liber pe care il putem dedica celor dragi sau propriilor pasiuni.. si atunci, ce e de facut?
    Oare pentru ca sa castigam suficient cat sa ne putem asigura un trai decent trebuie sa sacrificam aproape tot timpul nostru atat de pretios?.. Oare viata noastra se rezuma doar la job si familie si nu putem face nimic ca sa schimbam asta?..
     Hmm..

    As putea incepe prin a spune ca la locul de munca toti ar trebui sa incercam sa ne facem cat mai bine treaba. Desigur ca micutele si rarele pauze ar putea intra in categoria "timp pentru noi", dar 10 minute par neinsemnate in comparatie cu orele in care doar muncim.
    Pentru a avea o viata echilibrata invatati sa spuneti NU. Viata e mult prea scurta ca sa ne pierdem timpul cu lucruri care nu ne fac placere si care nu ne aduc nici un fel de beneficiu. Daca seful te roaga sa iti iei niste ore suplimentare (ore pe care nu ti le plateste), spune-i ca nu poti, daca asta simti. Daca o persoana pe care nu o prea suporti te invita in oras, spune-i nu! Ai fi surprins sa vezi cat de mult timp poti economisi astfel si ai realiza insfarsit cat de multe momente care nu iti fac placere si nu sunt neaparat necesare ai indurat..
    Ca sa ai o viata echilibrata incearca sa acorzi suficient timp familiei tale. Iluzia unei cariere perfecte este una ampla, si te-ai putea gandi ca stai peste progam doar pentru ca voi sa duceti o viata mai buna. Dar crezi ca ai tai copii isi vor aminti ca tu ai stat 2 saptamani peste progam ca sa iti poti permite jucariile acelea noi, de ultima generatie?? Iti spun eu ca nu! Ei isi vor aminti doar de un parinte mereu absent, mereu pus pe fuga, o persoana care nu are niciodata timp pentru ei. Asta vrei?..
    Incearca totusi sa iti organizezi timpul. Consider ca ti-ar fi de mare ajutor o agenda. Asigura-te ca nu uiti de aniversarile celor dragi, de cursurile de dans (iti amintesti ca dansul este marea ta pasiune, si ai vrut de atatea ori sa renunti dar nu ai putut..), de serbarile copiilor sau de proiectele pe care le ai de facut la serviciu (ai grija sa nu iti asumi mai multe responsabilitati decat este necesar si sa fii sigur ca le poti indeplini).

      O solutie mereu exista. E destul timp sa o gasesti pe cea potrivita, depinde doar de tine!

   Articol scris pentru SuperBlog 2012-proba 12

16 comentarii:

  1. Frumos articol, sunt de acord cu tine. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, ma bucur ca iti place :)

      Ștergere
    2. Nu ai pentru ce, si tie iti placea cand scriam eu astfel de texte.

      Ștergere
    3. Da..tot am impresia ca trebuia sa participi si tu la SuperBlog.. oricum a fost alegerea ta..

      Ștergere
    4. Daca imi amintesc eu bine, am completat odata formularul de inscriere. Din moment ce nu am primit raspuns, ori imi amintesc gresit, ori nu am fost selectat.

      Ștergere
    5. Mie mi-ai spus atunci ca nu vrei sa participi, cred ca ti-ar fi selectat blogul..

      Ștergere
    6. Pai ti-am spus... dar stiu ca mai vazusem la cineva invitatia.

      Ștergere
    7. Oricum raman la parerea mea - ei nu ar fi avut de ce sa nu iti selecteze blogul.. nu este obscen, nu este plin de reclame si scrii bine..

      Ștergere
    8. Eh, lasa, mai multe sanse pentru tine sa castigi :))

      Ștergere
    9. Sunt pe locul 49 nu vad cum as putea sa castig :)))

      Ștergere
    10. Pai lasa ca se razgandesc ei. Intre timp straduieste-te sa scrii cat mai frumos :D

      Ștergere
    11. Daaa..toti cei 48 care sunt deasupra mea :X ar trebui sa ma rog pentru asta :))) ar fi prea tare.. o sa incerc sa scriu asa cum mi-ai spus multumesc pentru sfat >:D<

      Ștergere
  2. Interesant filmuletul acela, chiar iti da de gandit...

    RăspundețiȘtergere

(..) si atunci am sters tot ce reusisem sa scriu, si am desenat doar o pereche de aripi sfasiate de dor..